ЗСУ підготували Джавеліни та Байрактари до бою
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготували Джавеліни та Байрактари до бою

ЗСУ підготували Джавеліни та Байрактари до бою
Джерело:  online.ua

Військовослужбовці ЗСУ під час останніх інструкторських занять відпрацьовували застосування безпілотників «Байрактар» та протитанкових комплексів «Джавелін». Заняття відбулися на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Високотехнологічне озброєння суттєво підвищило боєздатність Збройних сил, зазначає головнокомандувач Валерій Залужний.

“Враховуючи досвід бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил, 23 листопада ми відпрацювали нову тактику їхнього застосування в бойових умовах та продемонстрували командирам бригад і полків. Ми також показали їхнє комплексне застосування в умовах ночі та поганої видимості. Інструкторсько-методичне заняття на полігоні «Широкий лан» відбувається у рамках підбиття підсумків діяльності Збройних сил України за 2021 рік», - додає Залужний.

На полігоні були присутні надзвичайні та повноважні посли Канади Лариса Галадза та Королівства Швеції Тобіас Тиберг, а також військові аташе Канади полковник Роберт Фостер, США полковник Брендон Преслі, Турецької Республіки капітан 1 рангу Дженгіз Чевік. Інструкторсько-методичні заняття відвідав і міністр оборони Олексій Резніков.

Що відомо про Javelin і Bayraktar

Javelin застосовують для ураження бронетехніки та літальних апаратів низької висоти, таких, як безпілотники. Особливістю цього комплексу є те, що оператору, який відповідає за удар, не повинен робити розрахунків та коригувати апарат з його наближенням до цілі ураження, пристрій можна назвати самокерованим у цьому сенсі. Успішно використовувався армією США в Іраку. Перші комплекти стали надходити до України з квітня 2018 року

Турецький Bayraktar TB2 — ударний оперативно-тактичний безпілотник, який здатен вражати ціль з 7-кілометрової висоти. 26 жовтня ЗСУ вперше застосували безпілотник Bayraktar TB2 на Донбасі з бойовою метою — для знищення ворожої артилерії, яка обстріляла українські сили поблизу селища Гранітне. Це спричинило деякий резонанс і низку критики зі сторони кремлівських пропагандистів.

Нагадаємо позавчора двоє військовослужбовців ЗСУ поранені на Донбасі внаслідок обстрілів. Тричі режим тиші порушено бойовиками з використанням зброї, забороненої Мінськими угодами, які, крім іншого, забороняють ведення наступальних дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?