ЗСУ показали випробування наземних бойових дронів на відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ показали випробування наземних бойових дронів на відео

ЗСУ показали випробування наземних бойових дронів на відео
Джерело:  online.ua

Командування Збройних Сил провело випробування новітньої бойової техніки українського виробництва в умовах, наближених до бойових дій.

Джерело: defence-ua.com

За оприлюдненими даними, армійські заходи відбулися на території полігону, який знаходиться у Житомирській області.

Військовослужбовці Десантно-штурмових військ ЗСУ випробували кілька моделей бойових дронів, які дозволяють проводити наземні операції. Учасниками таких заходів стали екземпляри розробок Ласка 2.0, РСВК-М Мисливець, Ironclad.

На полігоні був присутній командувач ДШВ ЗСУ Євген Мойсюк. Військовослужбовці використали під час випробувань комплекси радіоелектронної боротьби, які повністю заблокували сигнали GPS та канали управління дронами - жоден учасник через це не впорався із завданням.

Водночас військовослужбовці відзначили евакуаційні можливості таких безпілотників нижче очікувань. Зокрема, розробникам необхідно модернізувати концепцію дрона з носилками, який може вивезти пораненого з поля бою.

“Я впевнений, що у українських виробників буде результат, сподіваюся, що в короткі терміни. Тому що Збройним силам України наземні безпілотні платформи потрібні, і максимально швидко”, - резюмував Мойсюк.

Модернізація ЗСУ

На початку травня українські війська провели випробування боєприпасів УОФ12, які нещодавно закупили в Чехії. Амуніцію використовуватимуть для вогню гармат МТ-12 “Рапіра”.

Випробування снарядів провів на Рівненському військовому полігоні артилерійський підрозділ однієї з окремих механізованих бригад Сухопутних військ. Військові підкреслили, що 100-мм постріли УОФ12 пройшли “випробування боєм”.

Також напередодні у вівторок, 25 травня, стало відомо про реєстрацію в Верховній Раді законопроєктів президента Володимира Зеленського, які стосуються збільшення кількості військовослужбовців у лавах ЗСУ, а також особливості територіальної оборони в умовах зовнішньої агресії проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?