ЗСУ суттєво просуваються на Херсонському напрямку — ОК "Південь"
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ суттєво просуваються на Херсонському напрямку — ОК "Південь"

ЗСУ суттєво просуваються на Херсонському напрямку — ОК "Південь"
Джерело:  online.ua

Українські війська продовжують суттєвий контрнаступ на Херсонському напрямку, попри псевдореферендуми. ЗСУ контролює всі логістичні шляхи, а деякі військові РФ заявляють про бажання здатися в полон.

Джерело: керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

Ситуація на Херсонському напрямку

Окупаційне керівництво розгублене. Вони не зовсім розуміють, що дає їм проведений референдум. Вони просто виконали вказівку згори (з Москви – ред.), але бачать, що це не зупиняє Сили оборони, не зупиняє підрозділи ЗСУ, які суттєво просуваються на херсонському напрямку, - повідомила Гуменюк.

Вона розповіла, що війська РФ не можуть підтягнути достатньо резервів на Херсонський напрямок, оскільки ЗСУ контролюють усі логістичні шляхи, а мости перебиті.

Активність військових РФ на цьому напрямку неможлива, бо пошкоджена логістика, постійно вибухають пункти управління, що сіє розгубленість у військових підрозділах. Марні спроби відремонтувати Антонівський і Каховський мости, аби переправитися з лівого берега на правий, оскільки мости перебувають під вогневим контролем ЗСУ, - сказала речниця.

Також вона додала, що деякі новоприбулі росіяни вже шукають способи сповістити про себе спецпідрозділам ЗСУ. Вони готові скласти зброю, щоб потрапити під дію міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, що 30 вересня ЗСУ повідомили про фактичне оточення військ РФ в районі Лиману Донецької області.

Українські війська вже контролюють навколишні селища Ямпіль і Дробишеве.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?