ЗСУ використовують російські літаки для знищення армії РФ — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ використовують російські літаки для знищення армії РФ — ЗМІ

Мі-8
Джерело:  online.ua

Щонайменше три російських вертольоти Мі-8 беруть участь у війні на боці України. 

Літаки РФ в Україні використовують проти російських окупантів

Як вдалося дізнатися росЗМІ, лише протягом останніх двох років з Росії вивели 59 літаків та вертольотів.

Окрім того, наголошується, що частина бортів потім використовувалися у війні на боці України.

Згідно з даними роспропагандистів, ФСБ провела обшуки в Росавіації у кримінальних справах про незаконне виведення з-під російської юрисдикції 59 цивільних літаків і вертольотів в період з березня 2022 року по червень 2023-го.

Що важливо розуміти, 36 бортів Росавіація дереєструвала у зв'язку з продажем за кордон, вісім з них були реалізовані в "недружні країни".

За словами інсайдерів ЗМІ, щонайменше три вертольоти Мі-8 згодом брали участь у війні на боці України, а Іл-76 доставляли вантажі з вимкненими відповідачами, приховуючи інформацію про свої переміщення.

Ба більше, повідомляється, що саме ця історія стала причиною звільнення у вересні 2023 року Олександра Нерадька, який керував Росавіацією протягом 14 років.

Пілот РФ отримав 500 тис дол за передання російського Мі-8 Україні

Як повідомив у вересні представника ГУР МО Андрій Юсов, російський пілот Максим Кузьмінов, який успішно перемістив в Україну ворожий вертоліт Мі-8, отримає винагороду — 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті.

Команда Кирила Буданова закликає росіян наслідувати цей приклад.

Україна — демократична правова держава, ми і власні зобов’язання виконуємо і міжнародного права (дотримуємося — ред.). Тому ще раз — ті росіяни, які не хочуть ставати військовими злочинцями, будь ласка, здавайтесь, переходьте на український бік і захищайте вже власну честь і совість, боріться проти путінського режиму.

Андрій Юсов

Андрій Юсов

Представник ГУР МОУ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?