ЗСУ вимушені були відступити з Попасної на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вимушені були відступити з Попасної на Луганщині

ЗСУ вимушені були відступити з Попасної на Луганщині
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські військові відступили з Попасної на більш міцні позиції.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

ЗСУ залишили Попасну на Луганщині 

На жаль, наші військові дійсно трохи відійшли від Попасної. Тому що, уявіть собі, місто обстрілювали, більше двох місяців, скільки йде вторгнення, постійно обстрілювали, там зруйновано все. Тому наші відійшли на міцніші позиції, які були підготовлені заздалегідь, - зазначив Гайдай.

На Донетчині та Луганщині армія РФ застосовує авіацію та артилерію.

Протягом ночі окупанти здійснили кілька обстрілів околиць Харкова.

По області вночі в місті Барвінкове Ізюмського району снаряд окупантів влучив у двоповерховий житловий будинок. Під завалами внаслідок вибуху знайшли тіло загиблої жінки.

В районі міста Ізюм тривають запеклі бої.

У Привіллі - загинули два хлопчика, їх сестри та бабуся отримали тяжкі поранення. Вночі росіяни відкрили вогонь по Шипіловому. Там зруйновано двоповерховий будинок. За попередньою інформацією, під завалами опинилися 11 осіб. Інформації про загиблих немає.

На Донетчинні протягом ночі під обстрілами перебували  Авдіївка, Святогірська, Сіверська, Лиманська, Дружківська, Костянтинівська, Мар'їнська, Торецька й Очеретинська громади.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

За добу - 4 загиблих і 9 поранених.На ранок вже відомо про одну поранену цивільну у Сіверську.

У Торецькій громаді під час обстрілу пошкоджено газогін. Окупанти продовжують завдавати ударів по промисловим об'єктам, зокрема, по Авдіївському коксохімічному та фенольному заводу.

Вибухи та обстріли не вщухають на Харківщині. Стабільно критично – у громадах, які на кордоні зі Снігурівкою, Миколаєвим та Дніпропетровською областю, а також у всіх селах колишнього Великоолександрівського, Білозерського та Нововоронцовського районів.

Окупанти продовжують захоплення приміщень місцевих влад:захопили будівлю Дар'ївської сільської ради та Токарівського старостинського округу.Працівників на робочі місця не допустили. Залишили приміщення міської ради і представники громади Берислава.

Під час візиту в окуповану область Пушиліна та Турчака колоборанти зазначили, що Росія тут назавжди і вони хочуть приєднати Херсонщину саме до РФ. Підтримку від жителів області окупанти не відчувають, - зазначають представники Херсонської ОВА.

7 травня після обіду Миколаївська область та обласний центр був обстріляний.

Зокрема,у Вознесенському районі було завдано ракетного удару по об’єкту інфраструктури.

Вдень та вночі були "прильоти" та обстріли за межами смт Березнегувате. За попередньою інформацією постраждалих немає.

Також росіяни обстріляли житлові квартали одного із районів Миколаєва. Пожежі, що виникли, були ліквідовані відповідною службою.

Окрім того, внаслідок ракетного обстрілу відбулося загоряння Галицинівського лісу. Пожежу оперативно ліквідували.

Протягом доби в результати обстрілів Миколаївщини5 поранених, одна людини померла.Деталі щодо постраждалих уточнюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?