ЗСУ випробували ударний дрон Shoolika з нічним баченням
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ випробували ударний дрон Shoolika з нічним баченням

Михайло Федоров
Shoolika mk6

Спеціалісти Brave1 створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6, який може завдавати точних ударів, особливо у темний час доби, адже оснащений нічними візуальними системами.

Український ударний дрон Shoolika mk6: що відомо

Сили оборони України вже успішно протестували новий дрон виробництва України.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Розробники зі SkyLab UA створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів й особливо ефективний у нічних операціях — у нього топові нічні візуальні системи, – написав він.

За словами міністра, дальність дії безпілотника досягає до 10 км, а також може нести навантаження до 6 кг, має високоточну систему керування й стійкий до впливу РЕБ.

Сили оборони вже випробували Shoolika mk6 і дали свій фідбек: дрон важливий для тактичних операцій, особливо в нічний час, – розповів Федоров.

Михайло Федоров

Михайло Федоров

Міністр

Він зауважив, що безпілотник уже отримав допуск до експлуатації та перебуває в процесі отримання кодифікації НАТО. Також розробники планують покращити систему штучного інтелекту для автономних місій і камер, щоб краще шукати цілі та змінювати курс для коригування ударів з повітря.

Україна має на озброєнні свою версію “Шахеда”

За словами Олександра Камишіна, наша країна ще 7 років тому мала відповідні розробки, які чомусь не випускались.

Ми запустили виробництво в серію. Зараз виробляємо їх десятками. Наступного року Збройні сили можуть отримувати більше тисячі таких дронів, які летять на 1000+ кілометрів, – розповідає міністр.

Згідно з його даними, станом на сьогодні українська оборонна промисловість має змогу випускати десятки таких дронів-камікадзе, а надалі буде нарощувати свої потужності.

Окрім того, Олександр Камишін також підтвердив заяву глави держави Володимира Зеленського, що ОПК може наступного року виробити мільйон FPV-дронів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?