ЗСУ втратили лише 5 з 71 танка Leopard 2 за час контрнаступу — Forbes
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ втратили лише 5 з 71 танка Leopard 2 за час контрнаступу — Forbes

ЗСУ втратили лише 5 з 71 танка Leopard 2 за час контрнаступу — Forbes
Джерело:  online.ua

За 13 тижнів після початку контрнаступу на кількох напрямках на півдні та сході України українська армія втратила лише п’ять із 71 танків Leopard 2.

Джерело: Forbes

Скільки танків втратила Україна

Видання пише, що щонайменше 10 Leopard 2 зазнали пошкоджень. Україна ремонтує пошкоджені танки на складах у Польщі та Німеччині та повертає їх на фронт.

Усі втрати Leopard 2 відбулися в квадраті поблизу Малої Токмачки на півночі та Роботина на півдні.

На фотографіях і відеозаписах, які задокументували чотири з п’яти втрат Leopard 2, видно відкриті люки на баштах і корпусах танків, що свідчить про те, що екіпажі вистрибнули з танку.

Повідомляється, що така міцність 69-тонного Leopard 2 означає, що танки можуть отримати пошкодження, відправитися на ремонт, повернутися до бойових дій, а потім знову отримати пошкодження та відправитися на ремонт.

Що відомо про танки Leopard в Україні

Коаліція країн НАТО, включаючи Канаду, Данію, Німеччину, Нідерланди, Норвегію, Польщу, Португалію, Іспанію та Швецію, разом пообіцяв надати Україні 10 Strv 122s — модифікованих у Швеції Leopard 2A5s — 21 Leopard 2A6s і 74 Leopard 2A4s.

Всі ці танки, крім 14 А4, вже прибули на передову.

Старий A4 1980-х років є найменш складним з Leopard 2. Strv 122 і A6 90-х років мають нову композитну броню, кращу оптику і, у випадку з A6, довшу 120-міліметрову основну гармату, яка дозволяє стріляти далі.

В Україну прямують більше танків західного виробництва , включно з 31 колишнім американським M-1, які навіть більше броньовані, ніж більшість Leopard 2.

Українці також отримують щонайменше 165 Leopard 1A5 німецького виробництва, які мають мають мінімальний бронезахист.

Читайте також:

  • Німеччина пропонує Греції передати Україні 100 танків Leopard

  • В Італії просто неба зберігають сотню швейцарських Leopard 1 через заборону передати їх Україні — RSI

  • Яка країна таємно планувала передати ЗСУ додаткові танки Leopard — дані DW

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?