ЗСУ втратили перевагу за FPV-дронам — Sky News
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ втратили перевагу за FPV-дронам — Sky News

ЗСУ втратили перевагу за FPV-дронам — Sky News
Джерело:  Sky News

Деякі українські захисники, які пілотують ударні дрони, побоюються, що первісна перевага, яку колись мала Україна перед Росією, вже втрачена. Усе через те, що Москва значно інвестує в підтримку свого сектора безпілотників. 

Що відомо про використання FPV-дронів ЗСУ

Українські FPV-дрони були досить ефективними на полі бою і водночас маловитратними. Але зараз і російські війська активно задіюють безпілотники, модифіковані для ведення війни.

За словами одного з командирів підрозділу безпілотників із позивним "Комрад", російські БПЛА "весь час у повітрі, і вдень, і вночі".

Ми спостерігаємо, що вони поставили виробництво дронів на потік — для розвідки, спостереження та ураження, — пояснив він, додавши, що дрони стали геймченджером.

Він також попередив, що Україна може опинитися в складному становищі, якщо виявиться вразливою щодо безпілотників.

У 2023 році РФ значно наростила виробництво FPV-дронів. Ще в травні державна оборонна фірма анонсувала план випуску до 3000 таких пристроїв на місяць.

“Армія дронів” відправила подарунки на Донечччину

Партію з 1500 українських дронів відправлено на фронт.

Про це повідомив у Telegram віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Дрони-камікадзе виробляє український defense-tech стартап. Один безпілотник коштує лише кілька сотень доларів, але результати роботи неприємно вражатимуть окупантів та радуватимуть українців у щотижневих звітах від ударних рот “Армії дронів”.

Далі – тільки більше українських безпілотників на фронті. Не зупиняємося, – зазанчив міністр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?