ЗСУ за добу відбили 20 атак армії РФ на Марʼїнському напрямку — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ за добу відбили 20 атак армії РФ на Марʼїнському напрямку — зведення Генштабу

Генштаб ЗСУ
ЗСУ

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами відбито 20 атак ворога.

Що відомо про втрати армії РФ 

Як зазначає Генштаб, Сили оборони за добу знищили 860 російських загарбників, а з техніки знищено:

  • танків ‒ 5190 (+15) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 9775 (+17) од,

  • артилерійських систем – 7202 (+14) од,

  • РСЗВ – 834 (+0) од,

  • засоби ППО ‒ 559 (+1) од,

  • літаків – 321 (+1) од,

  • гелікоптерів – 324 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5419 (+20),

  • крилаті ракети ‒ 1544 (+0),

  • кораблі /катери ‒ 20 (+0) од,

  • підводні човни - 1 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 9555 (+23) од,

  • спеціальна техніка ‒ 1014 (+2).

Фото – facebook.com/GeneralStaff

Яка ситуація на фронті

На Запорізькому напрямку ворог 5 разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

Водночас, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області, де українські захисники відбили 7 атак.

На Лиманському напрямку оборонці відбили атаку ворога південно-східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Андріївки. В свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Опитне, Первомайське Донецької області. Тут захисники відбили понад 10 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські воїни відбили 20 атак окупантів.

На Шахтарському напрямку захисники відбили атаку противника південніше Вугледара Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?