ЗСУ за добу знищили 39 артсистем та станцію РЕБ росіян — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ за добу знищили 39 артсистем та станцію РЕБ росіян — зведення Генштабу

ЗСУ за добу знищили 39 артсистем та станцію РЕБ росіян — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

ЗСУ за добу ліквідували 400 окупантів, 39 ворожих артсистем, 29 безпілотників, 19 ББМ та 11 крилатих ракет. Окрім цього українські бійці завдали удару по зосередженнях особового складу та військової техніки, складу боєприпасів та станції РЕБ росіян.

Джерело:  Генштаб ЗСУ 

Яка ситуація на оперативних напрямках

На фронті Сили оборони продовжують оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили 5 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене положення.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Авдіївки та Сєверного Донецької області. На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби здійснив 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, противник намагався відновити втрачене положення в районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав.

Водночас на Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах і виснажують ворога.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Втрати російських окупантів

Як зазначає Генштаб, Сили оборони за добу знищили 400 російських загарбників, а з техніки знищено:

  • танків ‒ 4672 (+5) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 8946 (+19) од,

  • артилерійських систем – 6299(+39) од,

  • РСЗВ – 792 (+1) од,

  • засоби ППО ‒ 533 (+0) од,

  • літаків – 315 (+0) од,

  • гелікоптерів – 316 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4924 (+29),

  • крилаті ракети ‒ 1529 (+11),

  • кораблі /катери ‒ 20 (+0) од,

  • підводні човни - 1 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 8763 (+17) од,

  • спеціальна техніка ‒ 925 (+7).

Фото — facebook.com/GeneralStaff 

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?