ЗСУ залишили деякі позиції на півночі Харківщини
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ залишили деякі позиції на півночі Харківщини

ЗСУ
Джерело:  DeepState

Ситуація у Харківській області на тлі нового наступу армії РФ продовжує загострюватися. Так, вночі 12 травня стало відомо, що українські воїни були змушені залишити деякі позиції на півночі Харківщини, і населені пункти перейшли під контроль ворога.

Що відбувається у Харківській області

Про ситуацію на цій ділянці фронту розповів підрозділ "Гострі картузи" окремого загону спеціального призначення "Омега" Національної гвардії України.

За словами бійців, 11 травня о 14:00 розпочалися бої за н.п. Глибоке, який має стратегічне значення.

Попри те, що армія РФ зазначає шалених втрат, вона все одно намагається просунутися вперед.

Сьогодні в ході важких боїв наші оборонці були змушені відійти ще з декількох своїх позицій, ще один населений пункт сьогодні повністю відійшов під російський контроль. Станом на 20:00 йдуть бої за населений пункт Глибоке, — заявили бійці НГУ.

Члени команди DeepState звернули увагу на те, що на одному з відео підрозділу "Гострі картузи" ворожа піхотна колона рухається південніше села Мороховець.

Окрім того, наголошується, що в південній частині села Огірцеве, що біля Вовчанська, дрони фіксували ворожу техніку, що свідчить про просування ворога.

Уночі проєкт DeepState також отримав дані про те, що російські загарбники просунулися в Красногорівці, біля Володимирівки та окупували Стрілечу, Пильне, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

Новий наступ РФ на Харківську область. Що відомо

10 травня російські загарбники спробували прорвати українську лінію оборони під прикриттям бронетехніки.

Для посилення оборони на цій ділянці фронту ЗСУ спрямували резервні підрозділи.

Ввечері український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що на Харківські напрямки направляють додаткові сили.

На переконання речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина, демонстраційними діями у прикордонній смузі на Харківщині армія РФ намагається відволікти ключові сили ЗСУ з районів Донецької та Луганської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?