ЗСУ зривають плани армії РФ щодо прориву в районі Вовчанська
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зривають плани армії РФ щодо прориву в районі Вовчанська

Військовий ЗСУ
Джерело:  Суспільне

За інформацією речника ОТУ “Харків”, полковника Віталія Саранцева, окупанти з армії РФ намагаються атакувати у Вовчанську із метою пробитись до річки Вовча, однак зазнають постійних провалів.

Головні тези:

  • Загальна ситуація на напрямку Вовчанська залишається напруженою, але ЗСУ успішно тримають оборону та відбивають атаки армії РФ.
  • Українські військові провели успішний наступ на Харківщині, заволодівши важливими опорними пунктами.
  • Російські окупанти продовжують атаки в районі Липців та спрямовуючи штурмові дії на позиції ЗСУ у Вовчанську.
  • Українські війська здійснюють контррозвідку та готуються до можливих атак у напрямку Курщини.
  • Спроби армії РФ захопити контроль над річкою Вовча та розширити зону контролю у Вовчанську зазнають невдалих результатів через успішну оборону ЗСУ.

Що відомо про провальні спроби атак армії РФ у Вовчанську

Ситуація на напрямку залишається напруженою. Основним напрямком зусиль противника залишається місто Вовчанськ, там наразі тривають міські бої. Вчора відбулося два боєзіткнення в тому районі. Сьогодні також тривають ще два боєзіткнення. Противник намагається вести штурмові дії в районі кварталу багатоповерхової забудови, намагається розширити зону контролю. Основними зусиллями і основою задачею є зараз пробитися до берега річки Вовча, і саме на цьому він сконцентрував свої основні зусилля. Втім, йому це не вдається, всі атаки противника відбиваються і всі його спроби просунутися вперед успіху не мають. Втрат наших позицій не допущено. Ми надійно тримаємо оборону, - розповів Саранцев.

Він зазначив, що час від часу російські окупанти намагаються атакувати в районах Стариці та Тихого поблизу Вовчанська, однак також зазнають невдачі.

Що відомо про інші успіхи українських військових на Харківщині

За словами офіцера відділення розвідки бригади “Рубіж” НГУ Віталія Литвина в ефірі телемарафону, бійці 3-ої ОШБ провели спланований наступ на Харківщині.

Вони заволоділи ротними і взводними опорними пунктами, як ми можемо бачити на відео. На тому напрямку противник також проводить штурмові дії, але на даному етапі успіху не має, оскільки може залучити резерви саме з цих напрямків - вони найближче до Курщини. Вони вже там будуть проводити штурмові дії, оборонні тощо, - підкреслив Литвин.

Військовий зазначив, що російські окупанти продовжують атаки в районі Липців на Харківщині.

Ворог цього тижня проводив штурмові дії наших підрозділів, але це був характер стримування наших резервів, щоб ми їх не перекидали в райони ведення більш активних бойових дій. Значно зменшилося в напрямку Липців використання оперативно-тактичної авіації. Місяць тому ворог кидав тільки по Липцях 20 КАБів, зараз це декілька КАБів на добу, - підкреслив Литвин.

Натомість окупанти більш активно штурмують позиції Сил оборони в районі Вовчанська. За словами Литвина, ситуація там хоч і складніша, однак контрольована.

Ми розуміємо, що ворог оперативно-тактичну авіацію та резерви з території РФ може залучити саме на Курщині, - додає військовий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?