ЗСУ звернулися до українців зі спеціальним закликом перед великими навчаннями
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звернулися до українців зі спеціальним закликом перед великими навчаннями

ЗСУ звернулися до українців зі спеціальним закликом перед великими навчаннями
Джерело:  online.ua

Керівництво Збройних сил звернулося до населення України через наближення нових масштабних військових навчань “Об'єднані зусилля - 2021”, до яких долучаться окремі держави НАТО.

Джерело: ЗСУ

За офіційними даними, початок навчань запланований вже на середу, 22 вересня. У заходах братиме значна кількість військової техніки та військових з'єднань.

“Просимо населення дотримуватися заходів безпеки в місцях проведення навчання та зберігати спокій. Нагадуємо про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроби проникнення на їх територію”, - наголосили в ЗСУ.

Водночас відзначається окремо заборона на використання безпілотних летальних апаратів у районів навчань, а також безпосередньо над військовими частинами, об’єктами й полігонами.

“Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності. Застерігаємо від провокаційних дій поруч з військовими частинами та колонами військової техніки, а також звертаємось до всіх небайдужих громадян з проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії”, - додали в командуванні ЗСУ.

Навчання Об’єднані зусилля в Україні

Згідно з офіційним порядком, навчання триватимуть з 22 до 30 вересня, а місцями їх проведення стануть всі основні військові полігони в Україні, а також акваторії Чорного та Азовського морей. Очікується, що до заходів долучатимуться представники та військові з’єднання 15 держав, серед яких учасниці НАТО та партнери.

У 2021 році вперше планується відпрацювання дій батальйонної тактичної групи багатонаціональної окремої бригади морської піхоти.

Своєю чергою в українському уряді заздалегідь звернулися з цього приводу до країн-учасниць ОБСЄ. Організацію проінформували щодо масштабів та учасників армійських заходів міжнародного рівня.

“По завершенню навчань має бути досягнуто злагодженість дій Командування з органами військового управління ЗС України під час ведення операцій. Крім того, ми маємо продемонструвати набуті спроможності щодо організації планування операцій”, — уточнив командувач Операції Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?