Журналісти Reuters назвали суму витрат РФ на війну проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти Reuters назвали суму витрат РФ на війну проти України

Знищена техніка армії РФ
Джерело:  Reuters

За інформацією кореспондента видання Reuters Ідріса Алі, країна-агресорка Росія вже витратила на злочинну війну проти України більше 200 млрд доларів. 

Що відомо про витрати та втрати РФ у війні проти України

Росія, ймовірно, витратила до 211 млрд доларів на оснащення, розгортання та утримання військ в Україні, - зазначає кореспондент видання.

За інформацією Ідріса Алі, Росія вже втратила близько 10 млрд доларів через відмову щодо купівлі власної зброї з боку інших країн.

у той же час неназваний американський чиновник зазначив, що розв’язана Росією злочинна війна проти України вже коштувала Кремлю 1,3 трлн доларів, які планувалось вкласти у розвиток російської економіки до 2026 року.

За інформацією неназваного посадовця, окупаційна армія РФ вже втратила в Україні вбитими та пораненими близько 315 тис осіб.

Окрім цього за два роки після початку вторгнення армії РФ українські військові знищили у Чорному морі щонайменше 20 середніх та великих кораблів ВМФ Росії та один танкер під російським прапором.

Дані Генштабу Збройних сил України про втрати окупантів у живій силі відрізняються від тих, які навів неназваний чиновник США.

Що відомо про ситуацію із озброєнням для ЗСУ

В інтерв’ю журналістам видання Liberation керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов зазначив, що поточні обсяги використання озброєнь були б недосяжними для України за відсутності підтримки з боку західних партнерів.

Він висловив оптимізм стосовно  подальшої підтримки України з боку іноземних партнерів та наголосив на важливості активізації українського ВПК.

Я налаштований оптимістично. Але водночас нам потрібно прискорити темпи виробництва у нашій оборонній промисловості, що ми зараз і намагаємося зробити, - зазначив Буданов.

Глава ГУР підкреслив, що і країна-агресорка РФ невмозі самостійно виробляти необхідні обсяги озброєнь, звертаючись по допомогу до КНДР Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?