З’явився трейлер історичного екшена про Олексу Довбуша
Категорія
Культура
Дата публікації

З’явився трейлер історичного екшена про Олексу Довбуша

З’явився трейлер історичного екшена про Олексу Довбуша
Джерело:  online.ua

З'явився перший трейлер українського історичного екшена "Довбуш" від режисера Олеся Саніна. Історію про славнозвісного карпатського розбійника, який грабував панів і допомагав біднякам можна буде побачити в кінотеатрах вже 12 травня наступного року. Ролик опублікували на YouTube-каналі кінокомпанії FILM.UA.

Джерело: Держкіно

Сценарій розгортається в Карпатах XVIII століття, брати Олекса та Іван Довбуші опиняються поза законом і вирішують вступити у загін опришків. Вони хочуть помститися панам за смерть батьків, але стають ворогами один одному.  Один прагне грошей, другий – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе, щоб ліквідувати повстанця. Але він виявився хитрішим.

Сценарій передбачає немало  екшену, що у поєднанні зі справжніми емоціями по-новому окреслить давню українську легенду про напівмістичного володаря Чорногори.

Легенда про карпатського лицаря... що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

Фільм сповнений непростими для зйомки сценами, сценаристи задіяли кілька десятків каскадерів. Історичну епоху вдало відтворили не просто художники з костюмів, до роботи над фільмом залучили також історичних реконструкторів. У деякі дні на майданчику одночасно працювало близько 600 людей, включаючи 400 акторів масових сцен.

Спеціально для фільму було пошито понад тисячу костюмів, сконструйовано унікальні карети, побудовано понад двадцять історично достовірних локацій. Зроблено все, щоб занурити глядача в цю величну історію, що розгортається в Карпатах на початку XVIII століття та є надзвичайно актуальною для України XXI століття.

– Максим Асадчий,  продюсер проєкту

У ролях: Олекса Довбуш – Сергій Стрельников, Іван Довбуш – Олексій Гнатковський, Марічка – Дар’я Плахтій, Пшелуський – Матеуш Косьцюкевіч, Княгиня Яблуновська – Агата Бузек, опришки – Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Дзвінчук – Олександр Мавріц.

Режисер: Олесь Санін. Продюсери: Максим Асадчий, Олесь Санін.

Виробник фільму — компанія Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України.

Кінотеатральною дистрибуцією фільму на території України займаються компанії Кіноманія та FILM.UA Distribution.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?