18 липня графіки відключень електроенергії в Україні діятимуть цілодобово
Категорія
Економіка
Дата публікації

18 липня графіки відключень електроенергії в Україні діятимуть цілодобово

Світло
Джерело:  Укренерго

18 липня графіки відключення електроенергії застосовуватимуться протягом всієї доби. Це пов'язано зі збільшенням попиту через спеку.

Головні тези:

  • Графіки відключень електроенергії в Україні 18 липня будуть діяти цілодобово через збільшений попит на електроенергію через спеку.
  • У період з 00:00 до 5:00 діятимуть дві черги відключень, з 5:00 до 16:00 і з 22:00 до 24:00 - три черги, а ввечері, з 16:00 до 22:00 - чотири черги.
  • Аварійне відключення електроенергії в областях України 16 липня було пов'язане з виходом з ладу обладнання на енергооб'єкті, що призвело до дефіциту енергії в системі.
  • Уранці 17 липня енергетики відновили роботу обладнання, яке вийшло з ладу, уникнувши подібних ситуацій у майбутньому.
  • Планові відключення електроенергії в Україні регулярно проводяться з метою запобігання аварій та забезпечення надійності електропостачання.

У вечірні години 18 липня діятимуть жорсткі графіки відключень світла

Завтра, 18 липня, заходи обмеження споживання будуть діяти протягом всієї доби.

Водночас у період з 00:00 до 5:00 діятимуть дві черги відключень. А у період з 5:00 до 16:00 і з 22:00 до 24:00 - три черги.

Найбільше відключень буде ввечері, з 16:00 до 22:00 обленерго залучать чотири черги відключень одночасно.

Відключення світла в Україні

У ніч на 16 липня в Україні вийшло з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів, через це дефіцит енергії в системі збільшився.

Це призвело до застосування аварійних відключень в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецький, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.

Вранці 17 липня енергетики повернули в роботу обладнання, яке виходило з ладу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?