"20 днів у Маріуполі" після перемоги на "Оскарі" повертають в український прокат — відома дата
Категорія
Культура
Дата публікації

"20 днів у Маріуполі" після перемоги на "Оскарі" повертають в український прокат — відома дата

20 днів у Маріуполі
Джерело:  online.ua

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі", що здобув премію "Оскар", з 14 березня повертається в українські кінотеатри. Також фільм стане доступним на онлайн-платформі.

Коли можна побачити "20 днів у Маріуполі"

Український кінодистрибʼютор «Артхаус Трафік» повідомляє, що документальний фільм "20 днів у Маріуполі" повертається до кінотеатрів.

Показ фільмів стартує з 14 березня та буде обмеженим. Розклад сеансів у посиланні.

З 21 березня стартує онлайн-реліз фільму на платформі Takflix.

Про що стрічка "20 днів у Маріуполі"

Документальна стрічка режисера та фотографа Мстислава Чернова розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі під час російського вторгнення в Україну.

Члени команди Associated Press стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.

Над фільмом також працювали фотограф Євген Малолєтка і продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Всі троє отримали за свою роботу Пулітцерівську премію.

11 березня 2024 року документальний фільм “20 днів у Маріуполі” отримав премію «Оскар» у категорії повнометражний документальний фільм. Це перша стрічка від України, що отримала цю нагороду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?