30 тисяч військових ЗСУ завершили навчання у Британії — Сунак
Категорія
Україна
Дата публікації

30 тисяч військових ЗСУ завершили навчання у Британії — Сунак

ЗСУ

З Британії назад до України цього тижня вирушила чергова група військовослужбовців ЗСУ, які проходили навчання у цій країні. Усього ж в Англії завершено підготовку 30 тисяч українських бійців.

Як пройшло навчання українських бійців у Британії

За словами глави британського уряду Ріші Сунака, багато українських військових, які в рамках домовленостей проходили навчання в Англії, після повернення на батьківщину потраплять на лінію фронту на сході та півдні країни.

Як завжди, їх проводжали шеренги британських солдатів, які аплодували своїм українським братам і сестрам, тому що знають, що ви боретеся за наші спільні цінності, - написав Сунак.

Також британський прем'єр розповів, що станом на сьогодні 30 тисяч українських військовослужбовців завершили навчання у Британії - це артилеристи, морські піхотинці, інженери, бойові медики тощо.

Не рахуючи 22 тисяч українських військових, яких ми готували ще перед вторгненням (Росії в Україну, - ред.) у 2022 році, - уточнив він.

Сунак нагадав, що у лютому разом із президентом України Володимиром Зеленським відвідував частину цих військ, щоб "побачити їх тренування на британських танках Challenger 2".

Сьогодні я кажу Україні те ж, що й сказав тим солдатам: ми будемо з вами до перемоги, - наголошує прем'єр Британії.

Що відомо про навчання військових ЗСУ

Наприкінці вересня міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Велика Британія продовжить підтримувати Україну і збирається підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців до кінця року.

У Британії триває так звана операція Interflex – навчання для українських військових від 10 країн-союзниць.  

Раніше ЗМІ повідомили, що на військовій базі в графстві Кент у Великій Британії скоротили кількість тренувань українських військових після скарг місцевих жителів на шум під час навчальних стрільб.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Європейський союз офіційно запустив тренувальну місію для українських бійців. Тоді планувалося, що у рамках місії EUMAM буде підготовлено до 15 тисяч військових.

У лютому повідомлялось, що ЄС збільшить кількість українських військових, які пройдуть навчання, у два рази. Додатково будуть навчені 15 тисяч військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?