"355" про спецагентів ЦРУ та МІ6 увійшов до must-see на січень. П’ять причин
Категорія
Культура
Дата публікації

"355" про спецагентів ЦРУ та МІ6 увійшов до must-see на січень. П’ять причин

"355" про спецагентів ЦРУ та МІ6 увійшов до must-see на січень. П’ять причин
Джерело:  online.ua

Важко не погодитись, що більшість головних героїв шпигунських фільмів – чоловіки, та цю тенденцію скасовує новий екшен  "355". Акторський склад картини інтригує, адже в сюжеті задіяні Джессіка Честейн, Діана Крюгер, Пенелопа Крус, Бінбін Фан і Лупіта Ніонго.

Джерело: Metro UK

Хочете знати, що робить фільм «355» обов’язковим для перегляду в січні? Ось лише 5 дуже вагомих причин!

Акторський склад. Сила дівчини

Фільм вражає гримучою смішшю жінок-агентів з різних міжнародних розвідувальних агентств, які повинні вийти за межі своїх розбіжностей. В цьому епічному дійстві сила дівчини є ключовим посилом. Йдеться про те, аби, як вказують в описі фільму:

Об’єднатися, щоб отримати жорсткий диск із надсекретною смертельною кіберзброєю, яка потрапила в руки найманців… Зброя що може почати Третю світову війну.

Ми бачимо, як агент ЦРУ Мейсон «Мейс» Браун (акторка Честейн, номінована на «Оскар») об’єднує зусилля з суперницею з Німеччини Марі (роль якоъ виконую Крюгер), колишнім союзником МІ-6 і передовим фахівцем з комп’ютерів Хадіджею (володарка «Оскара» Ніонго) та досвідченою колумбійською психологинею Грацієлою (у виконанні Пенелопи Крус).

У смертельній, шаленій місії необхідно знищити спільного ворога та отримати зброю, весь час залишаючись на крок попереду таємничої жінки (у виконанні Фань Бінбін), яка стежить за кожним їхнім рухом.

Глобальний масштаб. У двобій в одежі от кутюр

Фільм розгортається на знімальних майданчиках багатьох країн. Відносячи нас у куточки по всьому світу, як і більшість шалених місій, коли зірок заносить у паризькі кафе, їх рикошетить ударами на ринках Мароко і вони вступають у двобій у Шанхаї – завжди лише на один крок від вірної смерті.

І, зазначимо, роблять це одязі от кутюр та на шпильці.

Історичний контекст

Сюжет фільму також має історичні корені, його назва пов'язана з першою жінкою-шпигуном Джорджа Вашингтона, на ім’я Агент 355, під час Американської революції, коли Штати здобули незалежність від колишньої метрополії, Великої Британії.

Анонімна Агент 355 (фото - wikipedia.org)

Агент 355 була однією з перших шпигунок США, і попри те, що її справжнє ім'є невідоме, ця жінка увійшла в історію. Вона належала до так званого Калперського кільця (Culper Ring), мережі шпигунів, активних під час війни за незалежність США.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?