5 членів НАТО моделюють сценарій можливої війни з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

5 членів НАТО моделюють сценарій можливої війни з Росією

НАТО
Джерело:  Радіо Свобода

Як повідомляє віцепрем’єрка-міністерка України з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина, станом на сьогодні щонайменше 5 країн-членів НАТО моделюють сценарій можливого вторгнення РФ на територію блоку.

У НАТО почали готуватися до можливої війни з Росією

Згідно з даними команди Ольги Стефанішиної, як мінімум у п’яти країнах-союзниках НАТО такий сценарій моделюється.

Сьогодні навіть вийшла стаття в Politico, яка апелює до того, що саме президент України вперше дуже прямо означив цю перспективу: що на Україні ця війна не зупиниться. І, власне, ми бачимо зараз і публічні комунікації, зокрема, німецьких колег, естонських колег. Це реальність — це не питання домислів, — заявила віцепрем’єрка-міністерка.

На переконання урядовиці, міжнародні партнери України не повинні забувати уроки історії.

Ольга Стефанішина також озвучила прогноз, що Росії знадобиться лише 3-4 роки для того, щоб знову накопичити сили і “збільшити свій апетит».

У ГУР оцінили загрозу для НАТО з боку РФ

Команда керівника ГУР Кирила Буданова дійшла висновку, що загроза вторгнення Росії на територію НАТО досі залишається реальною.

ГУР має інформацію, і звичайно, ті сигнали, які оприлюднюються, в тому числі експертами міжнародних ЗМІ. Вони констатують той факт, що РФ справді загрозою для безпеки в Європі та НАТО, — заявив нещодавно представник ГУР Андрій Юсов.

Він також звернув увагу на те, що світова спільнота активно реагує на ці сигнали, а українські партнери в рамках міжнародної коаліції посилюються належним чином.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?