Amazon готується будувати ядерні реактори. Названо причину
Категорія
Технології
Дата публікації

Amazon готується будувати ядерні реактори. Названо причину

Малий ядерний реактор
Джерело:  s3.amazonaws.com/

Компанія Amazon планує зайнятись будівництвом малих модульних ядерних реакторів у рамках переходу на відновлювальні джерела енергії. 

Головні тези:

  • Amazon уклав угоди з Energy Northwest, X-energy та Dominion Energy на будівництво малих ядерних реакторів відповідно в Вашингтоні та Вірджинії.
  • Планується будівництво малих модульних ядерних реакторів, що зробить процес дешевшим та швидшим у порівнянні з традиційними реакторами.
  • Amazon має урядову підтримку у реалізації проєкту та має амбітну мету досягнення безпечного виробництва енергії.
  • Малий модульний ядерний реактор може стати важливим кроком у переході до чистих джерел енергії та досягненні нульових викидів вуглецю до 2040 року.
  • Інноваційна технологія має потенціал залучити значні інвестиції та підтримувати нові ядерні енергетичні проєкти з використанням технології X-energy.

Що відомо про наміри Amazon розпочати будівництво малих ядерних реакторів

Зазначається, що перші три угоди Amazon підписав зі стартапами Energy Northwest, X-energy та Dominion Energy у Вашингтоні та Вірджинії.

Підкреслюється, що планується будівництво менших за традиційні реакторів, що зробить будівництво дешевшим і у більш короткі терміни.

Очікується, що спочатку реактори генеруватимуть близько 320 МВт із подальшим збільшенням потенціалу генерації до 960 МВт.

Amazon планує будівництво малих ядерних реакторів
Малий модульний ядерний реактор

Другий контракт був укладений зі стартапом X-energy, яка займається розробкою модернізованої конструкції реакторів і палива нового покоління для проєкту Energy Northwest.

Третя угода передбачає співробітництво Amazon з компанією Dominion Energy з метою розміщення малих ядерних реакторів поблизу АЕС North Anna у Вірджинії.

Що відомо про кінцеву мету Amazon з досягнення безпечного виробництва енергії

Amazon планує повний перехід власних бізнес-структур на відновлювальні джерела енергії, а також залучення альтернативних джерел для генерації електроенергії до енергетичної мережі США.

SMR — це вдосконалений вид ядерного реактора з меншою фізичною площею, що дозволяє будувати їх ближче до мережі. Вони також мають швидший час створення, ніж традиційні реактори, що дозволяє їм виходити в мережу швидше. Реактори є безпечним джерелом безвуглецевої енергії, яка може допомогти забезпечити наші операції та задовольнити зростаючі потреби наших клієнтів, а також допомогти нам просуватися до нашого зобов’язання Climate Pledge досягти чистого нульового викиду вуглецю в нашій діяльності до 2040 року, — підкреслюється у заяві представників компанії.

Загалом очікується, що інноваційна технологія врешті акумулює стільки інвестицій, щоб підтримувати понад п'ять гігаватів нових ядерних енергетичних проєктів із використанням технології X-energy.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?