Американські науковці виявили нове антитіло проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські науковці виявили нове антитіло проти COVID-19

Американські науковці виявили нове антитіло проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Дослідникам з Вашингтонського університету в Сіетлі та біотехнологічної компанії Humabs Biomed SA вдалось віднайти антитіло, що ефективно долає більшість коронавірусних інфекцій, включаючи SARS-CoV-2 і його різноманітні штами.

Джерело:  Medical Xpress

У США виявили нове антитіло проти COVID-19 

Фахівці повідомили, що за результатами досліджень на хом'яках вдалось повністю побороти інфекцію та поширення вірусу в легенях тварин.

Антитіло нейтралізує SARS-CoV-2, варіанти SARS-CoV-2 та інші сарбековіруси в лабораторії, захищає від інфекції в дослідженнях на тваринах і, мабуть, здатне перешкоджати спробам вірусу уникнути його шляхом мутації, - заявили дослідники.

Зокрема, антитіло S2K146 було отримане з з В-клітин людини, яка перенесла COVID-19. Дане антитіло, як і його моноклональні аналоги, націлене на вірусний спайковий білок.

Так, науковцям вдалось встановити, що S2K146 атакує область білка-шипа SARS-CoV-2, ідентичну тій, що розпізнається рецептором ACE2, запобігаючі інфікуванню клітин в організмі.

Фото - Pixabay.com

В ході експериментів вчені виявили тільки один варіант SARS-CoV-2, який міг врятуватися від досліджуваного антитіла, але його здатність зв'язуватися з ACE2 була дуже слабкою.

У ВООЗ спростовують інформацію про появу гібридного штаму коронавірусу

За словами головного епідеміолога ВООЗ Марії Ван Керкхове, заява кіпрських науковців про виявлення гібридного штаму "Дельтакрон" ймовірно помилкова, та викликана у наслідок помилкових результатів дослідження зразків COVID-19.

Марія Ван Керкхове повідомила, що не слід використовувати поняття "штам",  "Дельтакрон" та "флурон" — одночасне захворювання на грип та коронавірусну інфекцію, оскільки вони не мають відношення до цієї ситуації.

За останніми даними ВООЗ, число зареєстрованих випадків захворювання на COVID-19 у світі сягнуло 305 млн людей, з яких майже 5,5 млн — померли від ускладнень.

Зокрема, станом на вечір понеділка, 10 січня, було зафіксовано 305 млн 914 тис 601 випадок інфікування коронавірусом. Кількість померлих становила 5 млн 486 тис 304 людини.

За добу у світі на COVID-19 захворіло 1 млн 736 тис 233 людини. Кількість померлих склала 4 тис 29 осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?