Аналітик привів докази зв’язку терористів з "Крокус Сіті Холу" з ФСБ
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітик привів докази зв’язку терористів з "Крокус Сіті Холу" з ФСБ

Крокус Сіті Хол
Джерело:  NV

Сходознавець Ігор Семиволос розбирає теракт у Підмосков'ї і приходить до висновку, що до нього причетні не тільки ІДІЛ, але й російські спецслужби.

Чи зв’язан теракт у "Крокус Сіті Холі" з ФСБ

Можна припустити, що з якогось моменту російські спецслужби знали про підготовку теракту, вели його і зробили все для того, щоб перевести стрілки на Україну, вважає Ігор Семиволос, сходознавець, директор Центру близькосхідних досліджень AMES, співзасновнику Української миротворчої школи.

Є купа цілком зрозумілих питань, на які ніхто не може дати відповідь, — звертає увагу експерт. — Наприклад, як, припустимо, виконавці цього теракту змогли спокійно вийти з будівлі, швидше за все, оточеної вже, а потім сісти на ту ж машину, виїхати за декілька областей, не натрапивши на жодну перешкоду, блок-пост, і вже там якось їх захопили. Ось у цьому моменті я не виключаю ФСБ-шної розробки. Тобто далі хтось їх вів. Але тоді взагалі ставиться під сумнів те, що вся ця операція була чисто операцією ІДІЛу, та можна припустити, що вона була спільною — ІДІЛу і ФСБ. Або ФСБ знали про це і дозволили цьому статись.

ІДІЛ опублікувала відео вбивств у Крокус Сіті Холі, зняте терористами

Також експерт не виключає елементарного провалу роботи російських спецслужб.

Вони опинилися в ситуації, коли їм треба щось пояснювати, — веде далі він. — І починають все переводити на Україну. Адже публіка „заряджена“ і готова сприйняти будь-яку нісенітницю.

Можливо, всю цю операцію „на коліні“ малювали, як у них часто буває — тобто вже після теракту треба було щось робити, і тому все це вигадали, — продовжує Семиволос. — Я не виключаю. Але, може бути, це і досить глибоко пропрацьована операція, але вони не все передбачили, і що буде такий ефект. Та й своїх людей там, чесно кажучи, ніхто не рахує. Якщо вони не рахуються зі своїми втратами на фронті, то чому мають жаліти якихось там цивільних, які пішли на концерт.

Теракт у «Крокус Сіті Холі» 22 березня. Що відомо

Ввечері 22 березня сталася стрілянина в підмосковному торговому центрі "Крокус Сіті Хол".

П’ятеро невідомих у масках та зі зброєю увірвалися до приміщення та почали розстрілювати людей, які чекали на початок концерту групи “Пікнік”

Згідно з останніми даними, загинули щонайменше 70 людей, однак це не остаточні дані.

За словами представника Білого дому Джона Кірбі, раніше озвучене попередження посольства США про загрозу терактів у Росії не пов'язане зі стріляниною у торговому центрі "Крокус Сіті хол" під Москвою.

Окрім того, він наголосив на відсутності будь-яких ознак причетності України до подій у підмосковному ТЦ.

На події у підмосковному ТЦ відреагував і радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Він, зокрема, наголосив на непричетності української сторони до цієї стрілянини, та вказав на ознаки провокації з боку Кремля.

Додамо, що представник ГУР Міноборони Андрій Черняк заявив, що стрілянина у "Крокус Сіті Хол" є плодом діяльності країни-терориста Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?