Аналітики Bild заявляють про просування армії РФ в районі Первомайського на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики Bild заявляють про просування армії РФ в районі Первомайського на Донеччині

Військовий ЗСУ
Джерело:  Bild

Аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке заявляє, що окупаційній російській армії вдалось зайняти близько 40% території майже вщент зруйнованого села Первомайське на Донеччині. 

Що відомо про ситуацію в районі Первомайського

Село Первомайське Донецької області розташоване на захід від селища Піски і села Водяне

Рьопке підкреслив, що російські окупанти зі сходу просуваються територією населеного пункту.

Російські сили вторгнення продовжують (повільно) просуватися у Первомайському і на цей час контролюють близько 40% того, що залишилося від невеликого села (раніше 2200 жителів) на захід від Донецька, - зазначає Рьопке.

Що відомо про ситуацію в районі Авдіївки

За словами керівника Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Івана Тимочка у коментарі журналістам 24 каналу, в районі Авдіївки тривають запеклі бої.

При цьому Тимочко зазначив, що найближчими тижнями, або навіть днями може постати питання про відправку додаткових сил до Авдіївки, чи відхід українських військових з міста.

Оборона Авдіївки була і залишається успішною. Водночас інформація навколо ситуації в місті дуже часто є суперечливою і використовується противником для інформаційних вкидів. Деякі наші політики також інколи можуть або нагнітати паніку довкола Авдіївки, або ж створювати якусь ейфорію, - пояснює Тимочко.

Він також запевнив, що українські військові заздалегідь прорахували всі загрози.

Якщо постане питання потреби залишити Авдіївку, Збройні Сили зроблять це. Наші війська неодноразово це робили, і дуже часто повертали назад територію. Якщо постане вибір: збереження життя людей або території, звичайно надасться перевага збереженню життів – так було завжди, - запевнив Тимочко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?