Аналітики нарешті пояснили стрімке падіння біткоїна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики нарешті пояснили стрімке падіння біткоїна

Аналітики нарешті пояснили стрімке падіння біткоїна
Джерело:  online.ua

7 січня головна криптовалюта біткоїн продемонструвала нове стрімке падіння, опустившись нижче 42 тис доларів до рівня, якого не було з вересня минулого року - це неабияк злякало інвесторів та трейдерів. Аналітики вирішили нарешті пояснити, що насправді відбувається.

Джерело:  Bloomberg

Експерти відповіли, чому різко впала ціна біткоїна

Головна цифрова моента втратила у вартості 4,9%, опустившись до 41 008 доларів (востаннє біткоїн був на такому рівні у кінці вересня 2021 року).

Не можна не звернути увагу на те, що Ethereum впав на 9% - до 3 127 дол (до найнижчого рівня з 30 вересня 2021 року).

Падіння відбулось після того, як протоколи грудневого засідання ФРС США вказали на ймовірність більш раннього та швидкого підвищеня процентної ставки, ніж очікувалось, - пояснюють аналітики Bloomberg.

Як стверджує співзасновник постачальника продуктів і послуг цифрового фінансування JST Capital Тодд Моракіс, стрімке та неочікуване падіння біткоїна могло спровокувати й загострення ситуації у Казахстані. Експерт нагадав про те, що саме ця країна досі залишається однією з лідерок у світі за майнінгом головної криптовалюти.

Фото - coindesk.com

Згідно з даними біржі BINANCE, станом на 10:40 (за Києвом) ціна біткоїн торгується на рівні 41 954 доларів за монету, а Ethereum - 3 213 доларів.

Чого очікувати від біткоїна у найближчому майбутньому

На переконання мільярдера й очільника інвестиційної компанії Starwood Capital Group Баррі Стернліхта, класичні валюти ризикують рано чи пізно знецінитися.

За його словами, біткоїн може досягти позначки в один мільйон долларів, якщо основні світові валюти знеціняться. Він також звернув увагу на те, що наразі діючі уряди багатьох розвиненних країн постійно друкують гроші, провокуючі зростання інфляції.

Стернліхт вважає, що в умовах діючої політичної ситуації долар може знецінитись - криптовалюта є єдиною ефективною перешкодою у світі, де постійно друкують гроші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?