Аналітики назвали варіанти протидії розвідувальним дронам та ракетам армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики назвали варіанти протидії розвідувальним дронам та ракетам армії РФ

Розвідувальний БпЛА "Орлан"
Джерело:  Defence Express

За словами експертів аналітичного порталу Defence Express, збивати розвідувальні дрони окупаційної армії РФ “Орлан” недостатньо. Треба протидіяти цілому комплексу з проведення розвідки російських загарбників. 

Головні тези:

  • Збивання розвідувальних дронів армії РФ не є достатньою мірою протидії, оскільки вони є лише однією складовою розвідувально-ударних контурів окупаційної армії РФ.
  • Протидія усім складовим розвідувально-ударних контурів ворога ускладнює йому виконання ракетних ударів по території України.
  • Для протистояння ракетним комплексам “Іскандер” рекомендується використання американських зенітних систем SM-6, здатних уражати повітряні цілі на великій відстані.
  • Звернення до США з проханням надання засобів протидії російським розвідувально-ударним контурам є обґрунтованим і може мати позитивний ефект.
  • Идеальне знищення розвідувальних дронів армії РФ не гарантує повного припинення розвідки та потенційних ракетних ударів від окупантів у майбутньому.

Чому знищення розвідувальних дронів армії РФ “Орлан” недостатньо

Аналітики пояснюють, що ворожі розвідувальні БпЛА “Орлан” діють у якості складової розвідувально-ударних контурів окупаційної армії РФ, пов’язаних з ОТРК "Іскандер".

Тому оптимальніше формулювати рішення по протидії усіх складових розвідувально-ударних контурів ворога, щоб йому стало складніше бити ракетами по нашій території, - підкреслюють експерти.

Аналітики підкреслюють, що навіть за умови досягнення ідеального результату і 100% протидії прольотам ворожих “Орланів” територією України, у російських окупантів залишатимуться можливості для ведення розвідки, накопичення "банку цілей" та виконання ракетних ударів.

Спрощено схему роботи розвідувально-ударних контурів ворога можна описати так – "збір даних та передача в органи управління – прийняття рішення на удар – пуск ракети". В частині про збір даних та передачу в органи управління залучені можуть бути не тільки розвідувальні БПЛА, але й взагалі-то агентурний апарат ворога та засоби космічної розвідки, - зазначається у матеріалі видання.

Як Україні отримати змогу протидіяти ракетним комплексам "Іскандер"

При цьому аналітики підкреслюють, що ключову увагу необхідно зосередити на протидії безпосередньо ракетним комплексам "Іскандер", як ключовій складовій розвідувально-ударних контурів армії РФ.

Зокрема, у якості одного з найбільш ймовірних варіантів експерти пропонують використання американських зенітних систем SM-6 для запуску із наземних установок, котрі можуть вражати повітряні цілі на дальності до 370 кілометрів, зокрема балістичні.

Публічно просити у США SM-6 для протидії російським розвідувально-ударним контурам з "Іскандерами" варто хоча би за логікою "проси неможливе, і отримаєш те, що тобі насправді потрібно, - переконані аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?