Аналітики озвучили кількість танків, яку РФ може виготовляти на місяць
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітики озвучили кількість танків, яку РФ може виготовляти на місяць

Танк
Джерело:  ISW

За даними Міністерства оборони Великої Британії, російська оборонно-промислова база може виробляти щонайменше 100 основних бойових танків на місяць.

Скільки РФ виробляє танків

Зазначається, що станом на березень 2023 року єдиний російський виробник танків, — "Уралвагонзавод", — виробляв 20 танків на місяць.

У березні 2023 року заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що російський ОПК може виробляти 1500 основних бойових танків у 2023 р., що передбачає середній рівень виробництва 125 танків на місяць.

30 січня 2024 Міністерство оборони Росії повідомило, що російське підприємство ОПК "Новатор" виконало державне оборонне замовлення на крилаті ракети "Калібр" та балістичні ракети "Іскандер" у 2023 році.

Гендиректор "Новатора" Фарід Абдрахманов доповів міністру оборони Росії Сергію Шойгу, що "Новатор" виконав державне оборонне замовлення на "Калібри" та "Іскандери" у 2023 році, перейшовши на цілодобове виробництво і створивши тризмінний графік роботи на всіх своїх заводах.

За словами Абдрахманова, "Новатор" уже виконав 17% державного оборонного замовлення на 2024 рік.

Що відомо про запаси ракет в Росії

За останніми даними Повітряних сил, Росія, як і в минулий період, має близько 900 високоточних далекобійних ракет.

В середині січня заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони РФ, генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що російські війська не застосовували крилаті ракети "Калібр" для ударів по Україні з середини вересня 2023 року, ймовірно, з метою створення ракетного резерву.

За його словами, Росія, ймовірно, має труднощі з виробництвом крилатих ракет "Калібр", оскільки для цього потрібно багато іноземних компонентів, заблокованих міжнародними санкціями.

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, за останніми даними у РФ залишилось близько 900 ракет високоточних далекобійних.

Як зазначає Ігнат, росіяни під час цих атак використали майже всі ракети, які їм вдалося виготовити після минулих масованих атак.

Тому попри те, що вони виготовляють, вони і витрачають. Саме тому цифра зараз на цьому рівні залишилась, — наголосив речник Повітряних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?