Аналітики спрогнозували сценарії ймовірного розвитку подій на Курщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики спрогнозували сценарії ймовірного розвитку подій на Курщині

Військовий ЗСУ на Курщині
Джерело:  ISW

Як зазначають аналітики з Інституту вивчення війни (ISW), злочинне військово-політичне керівництво країни-агресорки Росії спробує реалізувати кілька сценаріїв у відповідь на наступ українських військових у Курській області. 

Головні тези:

  • Російська армія має кілька ймовірних сценаріїв реакції на наступ українських військ у Курській області.
  • Аналітики передбачають, що Росія може використати різні нерегулярні та регулярні сили для протистояння українським військам.
  • Просування ЗСУ в Курській області може виявитися потужним ударом по інтересах кремлівського диктатора Путіна.
  • Існують різні сценарії дій РФ у відповідь на наступ українських військ, включаючи мобілізацію різних підрозділів та авіації.
  • Швидкість просування українських військ вказує на успішну оперативну діяльність та можливу несподіванку для РФ.

Що відомо про ймовірні сценарії розвитку подій у Курській області

Аналітики підкреслюють, що наступ українських військових у Курській області, який почався з прориву кордону 6 серпня, продовжується подальшим просуванням, яке було підтверджено геолокаційними даними і заявами росіян станом на 8 серпня.

Відповідно до інформації, яка шириться з різних джерел, українським військовим вже вдалось просунутись у глиб на 35 км від кордону.

Однак українські сили, безумовно, не контролюють всю територію в межах максималістських заяв Росії про просування українських військ у Курській області, - наголошують аналітики.

Армія РФ намагатиметься повернути втрачені території на Курщині
Танк армії РФ

Як можуть діяти російські окупанти у відповідь на наступ ЗСУ на Курщині

В ISW висловили переконання, що кремлівське керівництво буде намагатись повернути втрачені території та зупинити подальше просування українських військових.

Аналітики підкреслюють, що суттєве просування ЗСУ стало б потужним ударом по зусиллях кремлівського диктатора Володимира Путіна, спрямованих на закріплення спадщини російської стабільності, безпеки і геополітичного відродження.

  • За першим сценарієм, командування злочинної армії РФ використає призовників та підрозділи прикордонників ФСБ, Росгвардії та інших нерегулярних сил, вже розгорнутих в районі кордону.

  • Другий сценарій передбачає, що командування окупаційної армії РФ використає розгорнуте вздовж російсько-українського кордону Північне угруповання військ.

  • Третій сценарій припускає, що військове командування країни-агресорки вирішить перекинути накопичені для запланованого наступу влітку 2024 року оперативні резерви, та/або відносно краще забезпечені й більш боєздатні передові підрозділи до Курської області з районів бойових дій в Україні.

  • За четвертим сценарієм командування російських окупантів буде прагнути зберегти сили, які дислоковані у Курській області і діятимуть за рахунок перекидання великої кількості авіації та ударних підрозділів.

Відсутність узгодженої реакції Росії на українське вторгнення в Курську область та швидкість просування ЗСУ вказує на те, що українські сили "змогли досягти оперативної несподіванки вздовж кордону з Росією, - зазначають аналітики ISW.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?