Android-смартфони отримали додатковий захист від крадіжки
Категорія
Технології
Дата публікації

Android-смартфони отримали додатковий захист від крадіжки

Смартфон
Джерело:  The Verge

На смартфонах, що працюють на базі операційної системи Android, з'явилась корисна функція для протидії загрозі викрадення пристрою. 

Головні тези:

  • Функція Theft Detection Lock для Android-смартфонів дозволяє розпізнавати нетипові рухи та блокувати пристрій у разі крадіжки.
  • Offline Device Lock автоматично блокує екран смартфону, якщо він перебуває вимкненим тривалий час.
  • Оновлення для пристроїв на системі Android включають функцію Remote Lock та можливість активації нових захисних функцій у розділі налаштувань.
  • Мобільний браузер Arc Search для Android пропонує унікальний метод пошуку Browse for Me, який генерує персоналізовані веб-сторінки з важливою інформацією.
  • Оновлення для користувачів Google Pixel 7 і Xiaomi 14 включають нові функції захисту від крадіжок, які доступні для активації у налаштуваннях пристрою.

Що відомо про нову функцію захисту Android-смартфонів від крадіжки

Зазначається, що найбільшу цікавість привертає до себе функція Theft Detection Lock. Зокрема, вона дозволяє ШІ розрізняти нетипові різкі рухи, наприклад у разі спроби вихопити смартфон з рук, екран пристрою моментально блокується і захищається від несанкціонованого доступу кодом та паролем.

Якщо смартфон таки викрали, функція дозволяє заблокувати його віддалено лише за номером телефону за допомогою функції Remote Lock.

На Android-смартфонах посилили функцію захисту від крадіжок
Смартфон

Ще одна функція Offline Device Lock автоматично блокує екран смартфону у разі, якщо той тривалий час перебуває вимкненим.

Активувати нові функції можна в розділі "Налаштування" → Google → "Усі сервіси" → "Захист від крадіжки".

Нововведення поступово з'являтимуться на пристроях під управлінням Android 10 і новіше. Користувачі Google Pixel 7 і Xiaomi 14 пишуть, що на їхніх смартфонах уже доступні нові функції.

Що відомо про інші оновлення для пристроїв на системі Android

Користувачі смартфонів на Android нарешті отримали змогу оцінити довгоочікувану версію мобільного браузера Arc Search із використанням ШІ.

Мобільна версія браузера Arc спочатку вийшла для системи iOS, яка використовується у iPhone, ще в січні цього року.

Наразі браузер також доступний користувачам Mac і Windows.

Зазначається, що ключовою відмінністю Arc є пошукова функція Browse for Me із використанням ШІ.

Цей метод замість традиційної добірки посилань з конкретної теми видає згенеровану персональну веб-сторінку з найважливішою інформацією.

При цьому класичний метод пошуку збережений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?