Apple готується запустити функцію блокування усіх крадених iPhone
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple готується запустити функцію блокування усіх крадених iPhone

iPhone
Джерело:  9to5mac

Аpple під час випуску iOS 18 планує запустити разом з нею функцію Activation Lock, яка блокує усі iPhone, у яких в процесі ремонту було встановлено крадені деталі.

Головні тези:

  • У iOS 18 Apple запускає функцію Activation Lock для блокування усіх iPhone з краденими запчастинами.
  • Для уникнення блокування iPhone власнику доведеться ввести пароль Apple ID після заміни крадених деталей.
  • Реліз iOS 18 заплановано на 16 вересня разом з новими iPhone-16, які отримають широкі можливості кастомізації та підтримку нейромережевих фішок.
  • Професіонали радять утриматися від оновлення до iOS 18 для телефонів, що були у неофіційному ремонті, щоб уникнути блокування.
  • Нові iPhone-16 будуть доступні у продажу з 20 вересня, але багато функцій обіцяють додати через оновлення до кінця року.

Як уникнути раптового блокування iPhone після запуску Аpple функції Activation Lock

В Аpple зазначають, що для зняття блокування необхідно буде ввести пароль Apple ID власника краденого телефону.

Це стосуватиметься батарей, модулів камер і дисплеїв. Аpple таким чином має на меті протидіяти діяльності ринку крадених iPhone.

Зазначається, що крадені запчастини дуже часто ставлять під час ремонту iPhone без відома клієнтів.

Функція Activation Lock у iOS 18 заблокує всі iPhone із краденими запчастинами
iPhone

З огляду на це спеціалісти радять не оновлюватись до iOS 18, якщо до цього телефон перебував у неофіційному ремонті. Адже це може призвести до того, що смартфон буде заблокований.

Зазначається, що блокування iPhone із краденими запчастинами відбуватиметься тільки у разі оновлення пристрою до iOS 18.

Цю версію ОС підтримують iPhone XR/XS і новіші.

Що відомо про нові iPhone-16

Реліз iOS 18 заплановано вже на 16 вересня. Її називають одним із наймасштабніших оновлень ПЗ для iPhone за останні роки, яке додасть широкі можливості кастомізації, як на Android, а також підтримку нейромережевих фішок Apple Intelligence для iPhone 15 Pro і вище, але вже до кінця 2024 року.

Самі iPhone 16 надійдуть у продаж 20 вересня.

Кардинально пристрої не змінилися, але Pro-моделі рекордно виросли в розмірах, кнопка Action Button тепер є не тільки в "прошок", а у всій лінійці, а швидкість заряджання дротом збільшилася до 45 Вт.

На момент виходу 20 вересня iPhone 16 будуть "сирими". Вся річ у тім, що багато крутих функцій, які показали на презентації, з'являться через оновлення iOS до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?