Apple веде переговори з OpenAI. Про що йдеться
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple веде переговори з OpenAI. Про що йдеться

Apple
Джерело:  Bloomberg

Apple Inc. відновила переговори з OpenAI про використання технології штучного інтелекту (ШІ) для створення деяких нових функцій, які з'являться в iPhone пізніше цього року.

Apple випустить iPhone з новими функціями ШІ

Техногігант активно спілкується на цю тему з OpenAI.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Дві компанії почали обговорювати умови можливої угоди й те, як функції OpenAI будуть інтегровані в iOS 18, наступну операційну систему Apple для iPhone.

Це свідчить про відновлення перемовин між компаніями, які були призупинені від початку року. Apple також продовжує переговори з Google, що належить Alphabet Inc., про ліцензування чат-бота Gemini цієї компанії.

Apple ще не прийняла остаточного рішення щодо того, яких партнерів вона буде використовувати.

Наступна операційна система iPhone включатиме кілька нових функцій, заснованих на власній великій мовній моделі Apple — програмному забезпеченні ШІ, яке може генерувати текст, схожий на людське звучання, — але компанія також шукає партнерів для створення чат-бота, схожого на ChatGPT від OpenAI.

Видалення додатків з китайського AppStore

Компанія Apple, яка постійно дотримується режиму інтернет-цензури в Китаї, заявила, що Управління кіберпростору Китаю наказало видалити додатки з “міркувань національної безпеки”.

Згадані сервіси популярні в Китаї, однак доступні лише через VPN-сервіси.

Ми зобов’язані дотримуватися законів у країнах, де ми працюємо, навіть якщо ми не згодні. Управління кіберпростору Китаю наказало видалити ці додатки з вітрини магазину в Китаї, виходячи з проблем національної безпеки, — йдеться в заяві Apple.

Китай є найбільшим споживчим ринком для iPhone за межами США та основною виробничою базою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?