Apple запатентував новий вид взаємодії зі сповіщеннями
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple запатентував новий вид взаємодії зі сповіщеннями

Apple запатентував новий вид взаємодії зі сповіщеннями
Джерело:  online.ua

Бюро з патентів і товарних знаків США опублікувало заявку на патент від Apple, яка стосується можливих майбутніх пристроїв (iPad, iPhone), комп’ютерів Mac і "розумних окулярів" з освітленими краями, на яких можуть відображатися підсвічені значки, текст тощо.

Джерело:  Patently Apple

Патентна заявка Apple описує "освітлювач країв", який може забезпечувати освітлення межових ділянок під час роботи пристрою.

Крайовий ілюмінатор може створювати підсвічування, яке вказує на вхідні повідомлення, закінчення терміну дії таймерів (будильників) та/або інші події, які можуть бути пов’язані або не пов’язані з вмістом на дисплеї.

У схемах, у яких крайовий освітлювач має кілька індивідуально регульованих областей, ці області можуть бути відрегульовані відповідно до інтенсивності та/або кольору сусідніх частин зображення на дисплеї та можуть бути налаштовані для створення тексту, значків й інших візерунків, візуального змісту.

На патентних фото виробник наводить приклад застосування на iPad.

 Приклад застосування "освітлювача країв" на iPad (фото: patentlyapple.com)

Освітлювач краю може мати світлодіоди, встановлені на еластомерній сітчастій підкладці або іншій гнучкої підкладці. Гнучка підкладка може згинатися для розміщення вигнутих крайових частин пристрою та/або кутів, що мають поверхні зі складною кривизною.

Серед винахідників нового виду взаємодії зі сповіщеннями – Дінеш Метью, директор з дизайну продуктів і співробітник компанії з 20-річним стажем; і Паул Вонг дизайнер, яки доклав зусиль до all-glass iMac, аксесуарів для навушників VR.

Варто зауважити, що  наявність патенту не завжди передбачає неодмінне втілення ідеї. З часом компанія може переосмислити пріоритети і відмовитись від розробки. Зазвичай це стається, якщо остаточний варіант продукту не повністю, або повністю не виправдає сподівань розробників.

Сайт Apple потрапив у п'ятірку найпопулярніших 

Нещодавно ми повідомляли, що пошуковик Google поступився застосунку TikTok у рейтингу найпопулярніших сайтів в мережі Інтернет. У п’ятірці лідерів опинилися також також Facebook, Microsoft та Apple.

Найпопулярніші домени загалом у 2021 році

  • TikTok.com

  • Google.com

  • Facebook.com

  • Microsoft.com

  • Apple.com

  • Amazon.com

  • Netflix.com

  • YouTube.com

  • Twitter.com

  • WhatsApp.com

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?