Арешт Дурова може спричинити обвал агентурної мережі РФ в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Арешт Дурова може спричинити обвал агентурної мережі РФ в Європі

Арешт Дурова може спричинити обвал агентурної мережі РФ в Європі
Джерело:  online.ua

Засновник і генеральний директор месенджера Telegram Павло Дуров міг шукати зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Баку кілька днів тому.

Головні тези:

  • Павло Дуров міг шукати зустрічі з президентом Росії Путіним в Баку, проте йому відмовили, викликаючи істерику в Росії.
  • Арешт Павла Дурова може обернутися розкриттям агентурної мережі Росії в Європі та спричинити складнощі для російської армії.
  • Дурова звинувачують у співпраці з французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею, що може призвести до серйозних наслідків для нього.
  • За пред'явленими звинуваченнями Павлу Дурову може загрожувати до 20 років ув’язнення за співучасть у злочинах, таких як наркоторгівля та педофілія.

Дуров міг хотіти зустрітись з Путіним в Баку

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко, Дуров міг шукати зустрічі із Путіним у Баку кілька днів тому. Проте йому відмовили.

Тепер у Росії істерика, що "єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу, — зазначив Коваленко.

Він додав, що історія з Дуровим для Москви — це "провал, в якому винне все оточення Путіна, від Вайно до Патрушева".

Керівник ЦПД зауважив, що Telegram — це месенджер номер один в Україні. В Індії — 300 млн користувачів, а "незабаром він стане номером один у Південній і Латинській Америці.

Коваленко зауважив, що арешт Дурова можна порівняти зі зломом "Енігми" британцями під час Другої світової війни, і що Telegram — це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія.

Дурова звинувачують у тому, що він не співпрацював із французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею. У найближчі місяці Росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними "відповідальними" за цей напрям шпигунської діяльності, — написав він.

Крім того, додав Коваленко, завдяки кейсу Дурова "може обвалитися вся агентурна мережа РФ у Європі".

Що відомо про затримання Павла Дурова

Повідомляється, що Павла Дурова заарештували приблизно о 20:00 ввечері 24 серпня після того, як він прибув на приватному літаку до аеропорту Ле-Бурже.

За словами правоохоронців, відмова Дурова співпрацювати з органами, а також можливості, які надає Telegram (одноразові номери, криптографія тощо), роблять його співучасником у таких злочинах, як наркоторгівля, педофілія та шахрайство.

Цей ордер на арешт був дійсний лише за умови перебування Дурова на території Франції.

З огляду на пред'явлені звинувачення, Павлу Дурову може загрожувати до 20 років ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?