Аргентина стала першим фіналістом ЧС-2022 після розгрому Хорватії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Аргентина стала першим фіналістом ЧС-2022 після розгрому Хорватії

Аргентина стала першим фіналістом ЧС-2022 після розгрому Хорватії
Джерело:  online.ua

13 грудня Аргентина розгромила Хорватію з рахунком 3:0 і стала першим фіналістом чемпіонату світу-2022 з футболу, який проходить у Катарі.

Джерело: Суспільне

Як пройшов матч між Хорватією та Аргентиною

Це був п’ятий раз, коли Аргентина грала у півфіналі чемпіонату світу (перемігши США в 1930 році, Бельгію в 1986 році, Італію в 1990 році та Нідерланди в 2014 році).

І це шостий раз, коли вона виходить у фінал. Востаннє Аргентина вигравала чемпіонат світу в 1986 році.

Початок матчу почався обережно, оскільки і Аргентина, і Хорватія грали консервативно, не бажаючи припуститися ранньої помилки. Але Аргентина взяла контроль над матчем через півгодини.

На 32-й хвилині Хуліан Альварес вийшов на пенальті з хорватським воротарем Домініком Ліваковичем, який збив Альвареса, вигравши пенальті.

Тоді пенальті реалізував Ліонель Мессі, який пробив по м'ячу високо та праворуч, виводячи свою команду вперед з рахунком 1:0.

Альварес на 39-й хвилині провів контратаку та протягнув м’яча повз Ліваковича, забезпечивши Аргентині перевагу 2:0.

Далі Мессі продерся правим флангом, "накрутивши" Йошко Ґвардіола, після чого викотив м'яча Альваресу на лінію воротарської зони.

Альварес в оточенні кількох захисників забив другий гол та фіналізував розгром Хорватії з рахунком 3:0.

Для Мессі це був п’ятий гол на турнірі (і його третя результативна передача), що побило результат француза Кіліана Мбаппе (п’ять голів і дві результативні передачі), який став лідером турніру в змаганні за «Золоту бутсу».

Це був 25-й матч Мессі на Чемпіонаті світу.

18 грудня Аргентина зіграє з переможцем півфіналу між Францією та Марокко , що відбудеться 14 грудня.

Проте Чемпіонат світу для Хорватії ще не завершено. У суботньому матчі за третє місце вона зіграє проти переможеного у півфіналі 14 грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?