АРМА досі не змогло продати яхту Медведчука. Що це означає для України
Категорія
Україна
Дата публікації

АРМА досі не змогло продати яхту Медведчука. Що це означає для України

Royal Romance

Суд у Хорватії скасував арешт яхти Royal Romance, яка належала зраднику України та куму Путіна Віктору Медведчуку. У зв'язку з цим Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) не може її продати.

Головні тези:

  • Офіс генпрокурора України направив шість запитів про продовження строку арешту яхти, які хорватська сторона задовольнила й успішно виконала. 
  • У разі невдалої реалізації активу вартістю 200 млн грн Україна може втратити можливість отримати вказані кошти.
  • Причини відмови аукціонних будинків від продажу яхти частково були пов'язані з опором Медведчука, що ускладнює ситуацію для АРМА.

Яхта Медведчука більше не під арештом

Про це повідомив перший заступник голови комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За його словами, де-факто Україна може втратити цей актив вартістю 200 млн грн.

Окружний суд м. Спліт скасував арешт на яхту через… відсутність обвинувального акту в кримінальній справі від Офісу генпрокурора, — йдеться в заяві нардепа.

Що важливо розуміти, ще два роки тому ОГП скерував запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Хорватії.

Суд виконав запит й арештував майно кума Путіна на два роки — це найбільший строк, передбачений законодавством країни.

Після цього АРМА мало реалізувати актив протягом вказаного терміну, тобто продати яхту.

Варто зазначити, що загалом Офіс генпрокурора направив шість запитів про продовження строку арешту яхти, які хорватська сторона задовольнила й успішно виконала.

Чому АРМА досі не змогло продати яхту Медвдчука

Рік тому Агентство з розшуку та менеджменту активів розпочало роботу щодо процедури реалізації арештованих активів за кордоном.

Коли АРМА визначило аукціонний будинок-переможець, що мав би займатися продажем яхти, останній відмовився від її реалізації, як і його попередник.

Кілька місяців тому за справу взявся аукціонний дім з Нідерландів Troostwijk Auctions.

Однак уже в травні з’ясувалося, що він також відмовився від продовження переговорів для підписання договору про організацію торгів із продажу яхти Royal Romance.

В АРМА не пояснили, чому так сталося посилаючись на конфіденційність.

Попри це, очільниця агентства Олена Дума дала зрозуміти, що причини "точно пов'язані з опором Медведчука".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?