Армія Ізраїля знищила головні тунелі ХАМАС у Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія Ізраїля знищила головні тунелі ХАМАС у Газі

ЦАХАЛ
Джерело:  The Times of Israel

ЦАХАЛ заявив про знищення головної мережі тунелів ХАМАС. Вона розміщувалася під площею Палестини в престижному районі міста Газа.

ЦАХАЛ знищив мережу тунелів ХАМАС

За словами військових, найвищі посадовці ХАМАС ховалися під землею в цій мережі тунелів, коли терористичне угрупування почало атаку на півдні Ізраїлю 7 жовтня.

Зазначається, що підземна мережа з'єднувала будинки, офіси та квартири-схованки високопосадовців ХАМАС, у тому числі лідера військового крила терористичного угруповання Мухаммеда Дейфа та його найвищого чиновника в Газі Ях'ї Сінвара.

У ЦАХАЛ стежили за тунелями протягом останніх днів після попередньої розвідки. Їх руйнування здійснювали елітний бойовий інженерний підрозділ "Яхалом" і 401-ша бронетанкова бригада.

Представники Армії оборони Ізраїлю провели для ЗМІ екскурсію площею Палестини та входами в тунелі.

Площа лежить у престижному районі Рімаль у місті Газа, який до війни вважався центром владної еліти анклаву, де мешкали високопосадовці терористичного угруповання, що править сектором, - зазначається у публікації.

Як розповіли військовослужбовці ЦАХАЛ журналістам, під престижним комерційним районом, де проживали найвищі посадовці ХАМАС зі своїми сім'ями, насправді криється ціла мережа тунелів. Там вони ховались 7 жовтня, коли група атакувала південь Ізраїлю.

В повідомленні зауважують, що в житлових приміщеннях, обладнаних у тунелях, було знайдено запаси їжі та води. Ізраїльські військові описали цей комплекс як "підземне місто терору", з'єднане з іншими важливими об'єктами підземної інфраструктури в секторі Гази.

ЦАХАЛ руйнує тунелі та шахти ХАМАС

В Армії оборони Ізраїлю заявили про знищення понад 500 шахт, які ведуть до підземних тунелів бойовиків руху ХАМАС, під час наземної операції у Газі.

Військові виявили понад 800 шахт до підземних тунелів ХАМАС. Близько 500 шахт було знищено різними оперативними методами, зокрема, за допомогою вибухівки та блоків, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, деякі з тунельних шахт з'єднували стратегічні об'єкти. Окрім цього, Армія оборони Ізраїлю зруйнувала багато кілометрів тунельних маршрутів.

ЦАХАЛ вказав, що тунельні шахти були розташовані у цивільних районах, багато з яких розташовувалися поблизу або всередині цивільних будівель і споруд, таких як школи, дитячі садочки, мечеті та дитячі майданчики. Там знайшли велику кількість зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?