Армія оборони Ізраїлю розширила військові операції у Газі — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія оборони Ізраїлю розширила військові операції у Газі — відео

Газа
Джерело:  The Times of Israel

ЦАХАЛ продовжує методично знищувати бойовиків ХАМАС на території Гази. Ще два опорних пункти терористів потрапили під зачистку.

ЦАХАЛ продовжує наступ у Газі

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявляє, що розширює операції в секторі Газа, а саме в районах Зейтун міста Газа та в Джабалії.

Про це повідомляє The Times of Israel.

У заяві ЦАХАЛ йдеться, що Південне командування «продовжує розширювати свою оперативну діяльність у додаткових районах», і працює над «знищенням терористів і ударами по інфраструктурі ХАМАСу».

Ізраїльські військові додали, що 36-а дивізія діє проти батальйону ХАМАС у районі Зейтун на околицях міста Газа, а 162-га дивізія тим часом діє на околицях Джабалії.

Обидва райони вважаються опорними пунктами ХАМАС.

Армія оборони Ізраїлю зазначила, що інженерні сили, піхота і танки разом з авіаційною підтримкою зіткнулися з кількома бойовиками ХАМАС, які «навмисно діють у цивільних районах і намагаються атакувати війська за допомогою протитанкових ракет і вибухових пристроїв».

ЦАХАЛ узяв під контроль кілька урядових будівель у Газі

За інформацією військових, Ізраїль узяв під контроль парламент ХАМАС, урядовий комплекс бойовиків та штаб-квартиру поліції.

Також військові захопили так званий будинок губернатора Гази, в якому розташовувалися офіси військового крила та поліції ХАМАС, офіси розвідувального підрозділу ХАМАС та інші об'єкти, де проходила підготовка до наступу 7 жовтня.

Як зазначає ЦАХАЛ, під контроль було взято будівлю інженерного факультету одного з університетів Гази, яка "служила інститутом з виробництва та розробки зброї", та ще один комплекс ХАМАСу з тренувальною базою, командним центром, кімнатами для допитів та камерами для затриманих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?