Армія РФ атакувала дронами критичну інфраструктуру на Прикарпатті
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала дронами критичну інфраструктуру на Прикарпатті

Онищук Світлана / Івано-Франківська ОВА
ТЕС

4 грудня російські окупанти намагалися атакувати критичну інфраструктуру в Івано-Франківській області. Дрони вдалося збити, минулося без жертв і значних руйнувань.

Що відомо про атаку дронами

Як повідомила глава Івано-Франківської ОДА Світлана Оніщук, окупанти атакували Україну БпЛА.

На світанку під час повітряної тривоги сили ППО знищили ворожі безпілотники на території Івано-Франківської області. Обійшлося без жертв та значних руйнувань.

За словами голови ОВА, наразі на місці падіння уламків працюють відповідні служби.

І надалі продовжуємо працювати над підсиленням наших вогневих точок, щоб не дати ворогу жодного шансу знищити нашу інфраструктуру та зруйнувати об'єкти життєзабезпечення області, − підсумувала Онищук.

Нічна атака 4 грудня

У ніч на 4 грудня російські загарбники атакували Україну 23 ударними БпЛА Shahed-136/131 з окупованого Криму та керованою авіаційною ракетою з повітряного простору ТОТ Херсонщини.

Сили ППО працювали у дев'яти областях країни.

Для відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

В результаті злагодженої бойової роботи знищено 18 ударних дронів і одну керовану авіаційну ракету Х-59. Протиповітряна оборона працювала у не менш ніж 9 областях України.

Російські війська вчора пізно ввечері, 3 грудня, запустили територією України кілька груп ударних дронів типу "Шахед". Повітряну тривогу оголошували у низці південних, центральних і західних областей.

За повідомленнями Повітряних сил ППО, ворожі дрони долетіли до Львівської та Івано-Франківської областей.

У Хмельницькій області повідомляли про роботу ППО. На щастя, обійшлося без постраждалих та пошкоджень будівель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?