Проти усіх типів російських дронів. Міноборони протестувало новий комплекс РЕБ
Категорія
Україна
Дата публікації

Проти усіх типів російських дронів. Міноборони протестувало новий комплекс РЕБ

РЕБ
Джерело:  АрміяInform

Серед систем, які нещодавно були допущені до експлуатації Міністерством оборони України, – комплекс радіоелектронної боротьби, який використовується для боротьби з усіма типами ворожих БПЛА, здатен подавляти сигнали управління, передачі даних супутникової навігації GPS, ГЛОНАСС, Galileo і Beidou, а також створювати множину фальшивих сигналів.

Новий комплекс РЕБ українського виробництва

Міністерство оборони завершило тестування тактичних засобів радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам, розроблених вітчизняними підприємствами.

Про це повідомляє заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в коментарі АрміяІnform.

Як розповів Гаврилюк, нині засоби були рекомендовані до проведення кодифікації та реєстрації як штатно-табельних предметів постачання з метою подальшої експлуатації нашими військовими.

Серед систем, які нещодавно були допущені до експлуатації Міністерством оборони України, - комплекс радіоелектронної боротьби, який використовується для боротьби з усіма типами ворожих БПЛА, здатен подавляти сигнали управління, передачі даних супутникової навігації GPS, ГЛОНАСС, Galileo і Beidou, а також створювати множину фальшивих сигналів. Комплекс має пасивну систему виявлення та пеленгації безпілотників, – додав заступник міністра оборони.

Наразі ще два зразки вітчизняних систем "окопної РЕБ" проходять кодифікацію, а саме:

  • комплекс, який протидіятиме "Ланцетам";

  • комплекс, який захищатиме від ворожих FPV-дронів.

Українську САУ “Богдана” модернізували

Українська самохідна артилерійська установка "Богдана" у модернізованому вигляді вже працює на фронті.

Про це повідомила "Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України" (NAUDI).

Одна з найвідоміших українських розробок у сфері ВПК, самохідна гаубиця 2С22 "Богдана", вже працює на фронті в модернізованому вигляді – з системою досилання боєприпасів, – йдеться в повідомленні.

У виробництві "Богдани" беруть участь Краматорський завод важкого верстатобудування та "Українська бронетехніка" – як субпідрядник.

З появою системи досилання вдвічі збільшується темп вогню САУ. Розрахунки гаубиці вже побували з нею на всіх ділянках фронту: від Харківщини до узбережжя Чорного моря, а зараз нищать окупантів в українських степах, – додали у NAUDI.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?