Армія РФ атакувала Херсонщину рекордною кількістю авіабомб за добу — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала Херсонщину рекордною кількістю авіабомб за добу — Гуменюк

Херсонщина

За минулу добу (від 7:00 21 жовтня до 7:00 ранку 22 жовтня) армія РФ випустила по Херсонській області 36 КАБ – по 2-4 авіабомби на один населений пункт.

Авіація РФ тероризує Херсонщину

Під час обстрілів Херсонської області ворог використав рекордну кількість авіабомб за добу. Є постраждалі.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

За її словами, працювала ворожа тактична авіація і продовжувалось бомбардування, в тому числі з використанням керованих авіабомб.

За цю добу (від 7:00 до 7:00 ранку) було зафіксовано фактично рекордну кількість авіабомб - 36. По Херсонській області ворог випустив по 2-4 авіабомби по одному населеному пункту. Для села, ви розумієте, це дуже велика потужність, руйнація кількох будинків одночасно, коли 500-килограмовий еквівалент тротилу вривається в землю, залишаючи багатометрові вирви, – розповіла спікерка.

Гуменюк зазначила, що є інформація про постраждалих, дані уточнюються.

Водночас, хоч ця ніч пройшла досить тривожно, оскільки лунали сигнали повітряної тривоги, але активності такої, якої ми зазнавали раніше, в повітрі не було, – зазначила Гуменюк.

Обстріли Херсонської області не вщухають

Російські війська щодня обстрілюють села та міста звільненої правобережної Херсонщини з тимчасово окупованої частини регіону. Найчастіше вони скидають авіабомби, обстрілюють з артилерії та танків, але останнім часом окупанти почали задіювати і ракети.

Так, за повідомленням Херсонської ОВА, за минулу добу противник здійснив 103 обстріли, випустив 513 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", АГС, ЗУ-23-2, танків, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог гатив 20 снарядами.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію навчального закладу, адміністративні будівлі та заклад громадського харчування у Бериславському районі.

Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?