Армія РФ марно атакує звільнений ЗСУ острів Нестрига на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ марно атакує звільнений ЗСУ острів Нестрига на Херсонщині

Острів

Російські окупанти проводять постійні штурми на острів Нестрига, який з 28 квітня контролюють українські захисники.

ЗСУ відбили 2 атаки армії РФ на острів Нестрига

Армія РФ не полишає спроб повернути аід свій контроль острів Нестрига на Херсонщині.

Про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

30 квітня вони вранці вже два штурми здійснювали на Нестригу, і обидва невдало. Відступили з втратами марно. Це останній острів від Велетенського — це район н.п. Велетенське та Кізомис, недалеко від них. Фактично це останній острів перед гирлом річки.

Дмитро Плетенчук

Дмитро Плетенчук

Начальник ЦСК Сил оборони Півдня

За його словами, для України важливо захистити цю територію від можливих диверсантів та можливих вилазок окупантів. Це і вдалося зробити за допомогою деокупації острова.

Він зазначив, що раніше туди могли заходити диверсанти та, зокрема, встановлювати міномети для обстрілу населених пунктів Херсонської області. Також ворог міг здійснювати спроби зайти в тил до українських захисників через Нестригу.

Плетенчук додав, що ситуація у районі Кринок залишається складною. Українські морпіхи діють там автономно.

Звичайно, логістика там дуже складна. Як і ротація, і евакуація, та інші питання. Однак вони продовжують утримувати свої позиції, незважаючи на те, що сили противника переважають у кількості.

Звільнення ЗСУ острова Нестрига

28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про те, що українським захисникам вдалося взяти під свій контроль острів Нестрига в Херсонській області.

Це сталося після того, як вони просунулися в районі селища Велетенське в Херсонській області.

За словами головкома, російські війська продовжують намагатися вибити українські сили з Кринок на лівому березі Херсонської області.

Успіху (ворог — ред.) не має на жодному з напрямків. Щобільше, на Херсонському напрямку нашим підрозділам вдалося просунутися в районі Велетенського та встановити контроль над островом Нестрига.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?