Армія РФ намагається повністю знищити Авдіївку — глава МВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається повністю знищити Авдіївку — глава МВА

Наслідки ворожих обстрілів Авдіївки

Злочинна армія РФ постійними авіаударами та обстрілами спричинила в Авдіївці вже більше руйнувань, ніж до того у Бахмуті. 

Армія РФ не може захопити Авдіївку і жорстоко знищує місто

За словами керівника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, наразі спричинені злочинною армією РФ масштаби руйнувань у місті вже перевищують аналогічні руйнування у Бахмуті.

Барабаш зазначив, що російські окупанти кидають значні сили із метою захопити Авдіївку.

На жаль, Авдіївка вже з вигляду наближається до Мар'їнки. Нагадаю, що Мар'їнка - це населений пункт, який в принципі вже не існує. Він уже стертий до фундаменту. Жодної вцілілої будівлі чи напівбудівлі там немає. Ну, а Авдіївка наближається до цього, - підкреслив глава МВА.

Він наголосив, що кожня дня російські окупанти обстрілюють місто зі ствольної артилерії, проводячи десятки масованих обстрілів.

Від 8-10, а іноді й до 20, а буває й до 30 авіабомбових ударів відбувається. Це суто по місту, - пояснює Барабаш.

За його словами, по позиціях українських військових взагалі прилітають сотні ударів.

Що відомо про ситуацію із обороною Авдіївки

За словами директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця в ефірі “Еспресо”,терористична армія РФ почала третю хвилю штурмів в районі Авдіївки із використанням значної кількості бронетехніки.

Процес атак противника на Авдіївку триває й після його втрат, тиск противника не зменшується. Ворог намагається просуватися в бік Степового через залізницю. Було відео, як 47-ма механізована бригада за допомогою БМП знищила противника. Після цього ворог почав рухатися на північ у бік Кераміка, намагаючись розширити флангову зону за межами залізниці, - зазначає аналітик.

Він підкреслив, що наразі найважчою ділянкою є промислова зона, яка розділяє Авдіївку та Ясинувату.

Там російським військовим вдалось просунутись вперед за допомогою підкопів та підривів.

Російські військові через цей підкоп вилізли на поверхню в межах наших позицій, і закріпилися, що частково вплинуло на ситуацію в бойових діях. Також ворог намагається зайти до коксохіму, але його там вибивають й знищують. Паркан навколо коксохіму усіяно російськими тілами. Авдіївка й надалі залишатиметься гарячою ділянкою фронту, - наголосив Згурець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?