Армія РФ обстріляла Херсон у річницю звільнення міста
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла Херсон у річницю звільнення міста

Херсонська ОВА
обстріл Херсона

11 листопада, близько 15:00, солдати РФ почали обстрілювати Херсон. Окупанти влучили у будинок депутата обласної ради Ігоря Йосипенка, а також поранили двох цивільних.

Оновлено о 18:26: також загинув місцевий мешканець

Що відомо про обстріл Херсона 11 листопада

Як повідомляє пресслужба Херсонської ОВА, будинок депутата Ігоря Осипенка у приватному секторі потрапив під ворожий обстріл близько 15.00.

Загалом було зафіксовано чотири вибухи.

Окрім того, зазначається, що обстріл спричинив пожежу в будинку.

Згодом з’явилася інформація про те, що в результаті влучання ворожого снаряду в багатоквартирний будинок у центральній частині Херсона постраждали двоє людей.

За словами представників місцевої влади, поранення голови, шиї та ніг середнього ступеня тяжкості отримала 29-річна жінка. Її шпиталізували до лікарні.

У 53-річної херсонки – контузія та травма ноги. Потерпілій надали медичну допомогу, подальше лікування вона проходитиме амбулаторно, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, російські загарбники влаштували нову атаку на Херсон у річницю його деокупації.

Зеленський звернувся до українців у річницю звільнення Херсона

Український лідер звертає увагу на те, що 11 листопада 2023 року - перша річниця звільнення Херсона від російської окупації.

Місто-герой. Місто-символ. Місто-надія. Місто наших людей, які не підкорилися ворожій силі й надихали своїм спротивом усіх нас і весь світ. Увесь Південь України торік переконався, що Росія ніколи не приходить «назавжди», хоч би скільки разів вона це повторювала. Бо Україна завжди повертається – завжди! Коли знаємо нашу мету. Коли це спільна мета. Коли ми в єдності. І коли єднаємо інших навколо української мети, - наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави подякував усім, хто причетний до звільнення Херсона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?