Армія РФ шукає "нелояльних" студентів на окупованих територіях для війни проти України — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ шукає "нелояльних" студентів на окупованих територіях для війни проти України — ЦНС

Армія РФ
Джерело:  ЦНС

Співробітники Слідчого управління РФ проводять рейди по навчальних закладах тимчасово окупованих територій Херсонщини в пошуках інформаторів та "нелояльних" студентів.

Окупанти посилили репресії підлітків на окупованих територіях

Як повідомили в ЦНС, окупанти шукають підлітків, які можуть співпрацювати з Силами оборони для звільнення захоплених територій.

Росіяни обходять коледжі та училища й проводять "профілактичні бесіди" з учнями.

Під час бесід молодим студентам пропонують здавати "нелояльних" на їх думку студентів, а також погрожують щодо них самих, тобто вчиняють психологічний тиск. Зокрема підліткам розповідають про кримінальні статті щодо них й попереджають щодо "наслідків, - заявили в ЦНС.

Яка ситуація на окупованих територіях

Росіяни продовжують репресії та терор на окупованих територіях. Так, окупанти шукають дітей на тимчасово окупованих територіях, які продовжують онлайн-навчання в українських школах чи користуються українськими послугами.

Також за інформацією Маріупольської міської ради, вчителі окупованого Росією міста надали старшокласникам конкретний шаблон, за яким потрібно подякувати військовим держави-агресора.

Окрім цього, за інформацією ЦНС, росіяни перекидають додаткові сили Росгвардії для проведення комплексних заходів з перевірки місцевого населення.

Під час масштабних рейдів планується раз на два місяці встановлювати блок-пости й збільшити кількість патрулів у населених пунктах на тимчасово окупованих територіях.

Також загарбники планують посилити контроль за месенджерами українців в окупації й дослідити протестні настрої серед місцевих. Зазначається, що все це відбувається в межах старту підготовки до "виборів" російського диктатора Володимира Путіна, які заплановані на весну 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?