Армія РФ використовує у боях під Авдіївкою вкрадену в Грузії бронетехніку
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ використовує у боях під Авдіївкою вкрадену в Грузії бронетехніку

Знищена бронетехніка армії РФ
Джерело:  online.ua

Під час штурмів в районі Авдіївки на Донеччині протягом жовтня злочинна армія РФ використовувала вкрадені в армії Грузії у 2008 році БМП-1У. 

Що відомо про використання армією РФ вкраденої в Грузії бронетехніки в Україні

За інформацією аналітиків порталу Defence-ua, щонайменще одна така бойова, броньована машина піхоти була знищена під час боїв в районі Авдіївки.

Це зафіксувала РУБпАК 47-ої механізованої бригади. Вперше про те, що російські окупанти використовють навіть БМП-1У, вкрадені у Грузії 15 років тому, стало відомо у вересні з відео російських пропагандистів.

Де до цього часу окупанти зберігали "грузинські" БМП-1У, і скільки машин цього типу взяли на озброєння росіяни невідомо. Відомо лише, що тоді росіяни вкрали в Грузії 14 одиниць БМП-1У.

За інформацією аналітиків видання, російські окупанти замінили на вкрадених грузинських БМП гармату - замість ЗТМ-1 там стоїть російська 2А72.

Що відомо про використання армією РФ старої бронетехніки у боях під Авдіївкою

Автори матеріалу зазначають, що окрім цього російські військові злочинці під час штурмів в районі Авдіївки використовували такі раритетні види техніки як, БТР-90 і БТР-50.

Аналітики припустили, що під час планування наступу у бік Авдіївки командування злочинної армії свідомо зняло всі залишки старої бронетехніки зі складів зберігання, з розрахунком або на максимальний тиск на позиції ЗСУ, або ж- на потенційні власні високі втрати при штурмі міста.

Російські окупаційні війська збільшили кількість атак на Авдіївському напрямку. Крім того, загарбники нарощують застосування авіабомб у Донецькій області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?