Армія злочинців. Путін амністував підсудних росіян, які воюють проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія злочинців. Путін амністував підсудних росіян, які воюють проти України

Путін
Джерело:  online.ua

Нелегітимний президент Росії Володимир Путін підписав закон про звільнення від кримінальної відповідальності підсудних, які проходять військову службу. Напередодні повідомлялось, що РФ може відправити підсудних на війну в Україну.

Головні тези:

  • Путін амністував підсудних росіян, які воюють чи воюватимуть проти України, звільнюючи їх від кримінальної відповідальності.
  • Закон передбачає звільнення від кримінальної відповідальності для засуджених, які прийняли військову службу або мають контракт на службу в армії.
  • Росія відправляє на війну проти України підсудних та в'язнів, включно з жінками, яких вербують як штурмовиків та снайперів.
  • Спроба Росії вербувати ув'язнених свідчить про виснаження резерву в'язнів.
  • Законодавчі дії, що підтримують злочинців, які беруть участь у війні проти України, є прикладом порушення міжнародного права та моралі.

Путін амністував підсудних злочинців, які підуть на війну проти України

Цей закон доповнює положення Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів Російської Федерації.

Зокрема він наказує звільняти від кримінальної відповідальності на стадії судочинства обвинувачених, які проходять військову службу в період мобілізації або уклали контракт про проходження військової служби.

Окрім цього в законі передбачено поширення аналогічного правового механізму на засуджених, вирок щодо яких було ухвалено, проте він не набув законної сили, зокрема й на стадії апеляційного провадження у кримінальній справі.

Росія відправляє на війну проти України підсудних та в’язнів

Напередодні у ЗМІ поширилась інформація про те, що російська влада може відправити на війну в Україну близько 20 тис підсудних, які перебувають у слідчих ізоляторах.

Однак рішення відправляти на СВО підсудних свідчить про те, що виснажується приплив ув'язнених, він уже не такий, як раніше.

Росія вербує ув'язнених з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Після смерті Пригожина цим зайнялася Росгвардія, вербуючи колишніх вагнерівців.

Міноборони РФ також залучає жінок із в'язниць як штурмовиків і снайперів. Нещодавно Держдума дозволила засудженим за зґвалтування підписувати контракти для війни проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?