Армія РФ майже втратила здатність просуватись вперед на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ майже втратила здатність просуватись вперед на Донбасі

Армія РФ майже втратила здатність просуватись вперед на Донбасі
Джерело:  online.ua

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що просування кремлівської окупаційної армії на Донеччині та Луганщині в десятки разів повільніше, ніж того вимагають в Кремлі.

Джерело: Радіо НВ

Окупанти майже втратили здатність просуватись вперед на Донбасі 

Зокрема, за словами керівника ОВА, Кремль та військове керівництво кремлівської армії вимагає від військових просуватись вперед по 5 км щодня, тоді як окупанти ледве рухаються по 100 метрів за добу.

Кремль ставить завдання своїм військам до 5 км на день проходити, але це фантастика. Іноді російська армія не може навіть 100 м пройти на добу, - зазначає Гайдай.

За його словами, наразі кремлівська армія впритул підійшла до Бахмута і потужно обстрілює місто.

Бахмут проходить ту саму історію, що відбувалась у Сєвєродонецьку. Уже прямим наведенням обстрілюють з артилерії, - підкреслює керівник Луганської ОВА.

При цьому він підкреслив, що удари по російському тилу суттєво вплинули на вогневу інтенсивність, ворога, але у росіян ще дуже багато боєкомплекту.

Росіяни не сидять на місці, вони шукають нові можливості логістики, щоб підвозити снаряди і далі продовжувати бойові дії. Але все одно не така інтенсивність, як була раніше, - зазначає Гайдай.

Очільник ОВА наголосив, що кремлівська армія кожного дня втрачає десятки військових.

У ГУР назвали терміни вирішального періоду війни з кремлівськими окупантами

За словами речника Головного управління розвідки Міноборони, осінь через зміну погодних умов стане вирішальним періодом протистояння з кремлівською окупаційною армією.

Вирішальний період - це буде якраз осінь. Якщо говорити про природні та кліматичні умови - це вересень - жовтень. Далі піде непогода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться, - зазначив Скібіцький.

Речник ГУР зауважив, що восени, а особливо взимку, інтенсивність бойових дій може істотно зменшитись.

Ми вже маємо досвід застосування Збройних сил РФ проти нашої Сумської та Чернігівської областей минулої зими. Попри те, що вони звідти втекли, біля наших кордонів на території Росії зберігається приблизно 4 батальйонних тактичних групи. Вони, по-перше, здійснюють обстріл нашої території. По-друге, тримають у напрузі і відволікають на себе сили та засоби, - зазначив Скібіцький.

 На його думку, у будь-якому випадку осінь та зима будуть дуже важкими для України, оскільки Кремль буде тиснути на Україну за допомогою штучно створеної енергетичної кризи.

А на цьому фоні вони будуть готуватися до весни, до відновлення потужних бойових дій. Але ми маємо надію на те, що ті заходи, які ми плануємо, будуть мати успіх. І ми зірвемо ті плани, які є в Російської Федерації і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону, - зазначив Скібіцький.

Він підкреслив, попри те, що Україні недостатньо тих ресурсів, допомога все ж надходить і бойові дії плануються, вражається ворожі пункти управління, склади боєприпасів, жива сила.

І сам моральний стан російських військ змінюється - це зовсім інше, ніж те, що було на початку березня, коли вони маршем йшли на нашу територію. Ми на сьогодні бачимо, що укомплектованість деяких підрозділів Російської Федерації, які брали участь у бойових діях від початку, з лютого, зараз складає 30%, - наголосив Скібіцький.

Представник української розвідки пояснив, що це нижче будь-яких необхідних показників.

Їх потрібно поповнювати, а ми бачимо за статистичними даними, що ті плани, які побудувала для себе Москва щодо набору на контрактну службу, щодо добровільного набору, не виконуються більш ніж на 50%. І якраз щодо загальної мобілізації: можливо, прийде такий момент, коли для того, щоб досягти успіху в цілях Росії - це повна окупація України - їм необхідно буде оголошувати повну мобілізацію, - пояснює речник ГУР.

Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?