Армії РФ дуже скоро ніде буде ховати кораблі Чорноморського флоту — Newsweek
Категорія
Україна
Дата публікації

Армії РФ дуже скоро ніде буде ховати кораблі Чорноморського флоту — Newsweek

Чорноморський флот РФ

За словами західних аналітиків, із появою в українських військових американських винищувачів F-16, злочинна армія РФ ніде не зможе сховати вцілілі кораблі Чорноморського флоту. 

Що відомо про змогу за допомогою F-16 знищити Чорноморський флот РФ

Як зазначив аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс, через постійні ракетні удари та атаки БпЛА з боку українських військових по об’єктах злочинної армії РФ в окупованому Криму, російські терористичні війська змушені були відвести вцілілі кораблі Чорноморського флоту до Новоросійська.

Російські військові злочинці також планують облаштувати ще одну військово-морську базу якнайдалі від Криму у Очамчирі, на окупованій Росією у Грузії території Абхазії.

Мертенс зазначив, що Очамчира є максимально віддаленою від України у межах Чорного моря.

Те, що цей стратегічний відступ став неминучим для російського Чорноморського флоту, є одночасно свідченням нинішніх українських операцій і чітким свідченням небезпеки, яку становить прибуття винищувачів F-16, - пояснює аналітик.

Мертенс акцентує, що F-16 створюють для росіян значно більшу загрозу ніж те, що мають ЗСУ зараз.

Зокрема ці літаки здатні в повній мірі розкрити потенціал протикорабельних ракет Harpoon.

Які цілі армії РФ можуть стати першими після отримання Україною F-16

За словами військового аналітика, Олега Жданова, після отримання Україною західних винищувачів, зокрема, американських F-16, ключовими цілями будуть знищення ворожої авіації та логістики.

Ніякого контрнаступу завтра б не було. Так не робиться. Їхнім завданням була б боротьба з тими, хто завдає ракетно-бомбові удари по наших військах. Це раз. І друге - нанесення ударів на всю глибину окупованих територій з метою руйнування логістики ворога, - пояснює аналітик.

Жданов упевнений, що саме цим займуться українські льотчики, як тільки ЗСУ передадуть літаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?