Архітектор Слава Балбек пояснив, чому прийняв рішення мобілізуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Архітектор Слава Балбек пояснив, чому прийняв рішення мобілізуватися

Слава Балбек
Джерело:  online.ua

Український архітектор та командир добровольчого підрозділу аеророзвідки “Баракуда” Слава Балбек розповів online.ua, чому він вирішив мобілізуватися.

Слава Балбек вирішив підписати контракт з ЗСУ

Балбек розповів, що на перших виїздах його добровольчий підрозділ просто пропонував свою допомогу підрозділам ЗСУ на лінії зіткнення.

У процесі вони знайшли багато друзів і отримали запрошення для всієї групи працювати офіційно.

Я подав документи на контракт. У будь-який момент скажуть: “Приїжджай, я приймаю присягу, і погнали”.

Слава Балбек

Слава Балбек

Командир добровольчого підрозділу аеророзвідки “Баракуда”

Слава Балбек зауважив, що вирішив офіційно бути в армії, коли вперся у межу можливостей підрозділу через те, що він доброволець.

Є засоби, які не можу купити, бо офіційно не військовий. Добровольці знають, що зі снарядами проблем немає лише коли “перетинаєш лінію”, там ти свій. А коли у тилу намагаєшся купити необхідне, або пройти навчання — усі хочуть запит від військової частини. Немає запиту — до побачення.

Найбільший страх для Слави Балбека

Найскладніше для Балбека було зрозуміти, що після підписання контракту він буде працювати на інших людей — останні 15 років він працював лише сам на себе.

Не належати собі — це мій найбільший страх. Я можу та хочу більше, але без офіційного оформлення буду стояти на місці. Сказав хлопцям: “Мобілізуюся, хто зі мною?”, декілька побратимів теж прийняли таке рішення. Йду на цей ризик заради доступу до певних ресурсів, фінансів і засобів.

Мрія Слави — змінити систему зсередини, але для цього треба бути у ній.

Ще одна із причин, чому він вирішив мобілізуватись — загострене відчуття справедливості.

Я маю змогу приїжджати на тиждень-два у тил, щоб працювати. Для мене — це не чесне ставлення до хлопців, які місяцями на передовій. Я хочу бути з ними. Бути людиною, тобто чесним, відповідальним, адекватним, десь героїчним і справедливим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?