Астрономи знайшли найбільшу галактику в Усесвіті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи знайшли найбільшу галактику в Усесвіті

Астрономи знайшли найбільшу галактику в Усесвіті
Джерело:  online.ua

Алкіоней — це гігантська радіогалактика, її довжина становить 16,3 мільйона світлових років і вона є найбільшою відомою структурою галактичного походження.

Джерело: ScienceAlert

Астрономи щойно знайшли рекордсмена серед галактик

Вчені з Лейдейської обсерваторії в Нідерландах знайшли поки найбільшу галактику з усіх відомих. Її назвали Алкіоней і знаходиться вона приблизно у 3 млрд світлових років від нашої планети.

Відкриття підкреслює ще погане розуміння цих величезних галактик і те, що стимулює їхнє неймовірне зростання. Але це відкриття може дати шлях до кращого розуміння не лише гігантських радіогалактик, а й міжгалактичного середовища порожнечі космосу.

Гігантські радіогалактики – це ще одна загадка у Всесвіті, повному таємниць. Вони складаються з основної галактики (це скупчення зірок, що обертаються навколо ядра галактики, що містить надмасивну чорну діру), а також колосальних струменів і часток, які вириваються з центру галактики.

Ці струмені та частки, взаємодіючи з міжгалактичним середовищем, діють як синхротрон для прискорення електронів, які виробляють радіовипромінювання.

Радіогалактика Алкіоней (фото -ScienceAlert)

Учені майже впевнені, що знають, що створює струмені: активна надмасивна чорна діра в центрі галактики. Чорну діру називають «активною», коли вона поглинає матеріал з гігантського диска матеріалу навколо неї.

Команда шукала ці викиди в даних, зібраних за допомогою інтерферометра LOw Frequency ARray (LOFAR) в Європі, що складається з близько 20 000 радіоантен, розподілених у 52 місцях по всій Європі.

За їхніми словами, отримані зображення являють собою найбільш чутливий пошук часточок радіогалактики, який коли-небудь проводився. Потім вони скористалися найкращим інструментом розпізнавання шаблонів, доступним для визначення місцезнаходження своєї мети: своїми власними очима.

Ось як вони знайшли Алкіонея, що розгорнувся на відстані кількох мільярдів світлових років від нас.

Вчені виявили, що це досить звичайна еліптична галактика, вбудована в космічну мережу, маса якої приблизно в 240 мільярдів разів перевищує масу Сонця, з надмасивною чорною дірою в її центрі, що приблизно в 400 мільйонів разів перевищує масу Сонця.

Дослідники вважають, що Алкіоней продовжить рости.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?